Motivul pentru care Flavius Biea ar reveni în boxul amator

Motivul pentru care Flavius Biea ar reveni în boxul amator

0
DISTRIBUIȚI

 

flavius-biea

Flavius Biea ar putea reveni în boxul amator pentru o medalie olimpică. Chiar Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, este cel care a venit cu ideea ca Biea să revină la boxul amator, sub egida AIBA, iar sportivul a spus că este interesat de un podium la Jocurile Olimpice.

Flavius Biea se pregăteşte în Germania de când a trecut la boxul profesionişt. Sportivul a debutat cu o primă victorie la o gală desfăşurată la Galaţi, în luna februarie. Atunci, Biea l-a făcut KO în 60 de secunde pe bulgarul Pavel Petkov. Între timp, pugilistul format de antrenorul timişorean Gheorghe Biea, unchiul său, a mai disputat alte două meciuri la profesionişti. Regulamentul spune că un boxer poate reveni la boxul amator dacă nu dispută mai mult de 20 de meciuri la profesionişti.


Leonard Doroftei, prezent la Timişoara la aniversarea a 65 de ani de la înfiinţarea Liceului cu Program Sportiv Banatul, a spus că vrea să îl convingă pe Flavius să revină în competiţiile AIBA. „Ne-am dori din suflet să îl puteam readuce, este un boxer care poate face performanţă pentru Banat. Încă nu i-am propus să revină, rămâne să discutăm cu cei de la AIBA să vedem ce program au la competiţiile de vârf. Nu ne permitem să luăm o decizie fără să ne consultăm cu ei”, a declarat Leonard Doroftei.

Fost elev al LPS Banatul, Flabius Biea a fost şi el prezent la aniversare. Pugilistul spune că îi surâde o revenire în boxul amator, cu cască de protecţie, cel care poate aduce medalii olimpice. „Eu acum boxez în Germania, am trecut la profesionişti unde am disputat trei meciuri. Sper să fie totul bine de acum încolo. După ce îmi fac treaba la profesionişti aş putea reveni. Vreau un titlu mondial până în 20 de meciuri. Dacă n-ai 20 de meciuri, te poţi întoarce la amatori. Sper să nu depăşesc acest număr de meciuri, să fiu campion la profesionişti şi să iau o medalie olimpică, dar mai rămâne de văzut. Cu siguranţă, voi boxa în România pe 23 august, dar până atunci mai am un meci sau două în Germania”, a declarat Falvius Biea. Flavius Biea s-a născut la Arad, dar cariera sa în box se leagă de Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.