Iluminatul artistic al rectoratului Politiehnicii din Timişoara, inaugurat cu mândrie de primarul...

Iluminatul artistic al rectoratului Politiehnicii din Timişoara, inaugurat cu mândrie de primarul Robu sub o ploaie torenţială

8
DISTRIBUIȚI

nicolae robu rectorat politehnica

Piaţa  Victoriei, ora 21.50. Oameni puţini, înarmaţi cu umbrele, fug să scape de ploaia ce stă să înceapă. În zona Palatului Lloyd e plin de camere de filmat şi ziarişti  care se plâng că vine furtuna şi primarul nu mai ajunge.  Sprinten, în cămaşă şi blugi, la faţa locului îşi face apariţia Nicolae Robu care salută, mai voios ca într-o zi de primăvară, de sub umbrelă. Deschide uşa de la Rectoratul Politehniciii şi pofteşte lumea înăuntru.  Nici bine nu apucă ziariştii să se bucure că au scăpat de ploaia de afară că se face ora 22. Punctual ca niciodată şi fără să ţină cont de ploaia torenţială, Nicolae Robu pofteşte presa afară să vadă cum se iluminează rectoratul. Şi, pentru a nu păţi ca la alte evenimente unde a fost ţepuit de tehnologie, avertizează că „luminile se aprind treptat”.  Flacăra de încântare din ochii primarului nu se topeşte sub stropii care curg torenţial şi nici de  lene nu poate fi vorba. Robu îndeamnă „să mergem şi pe lateral”. Ajuns acolo, constată că „e una din cele mai frumoase clădiri din oraş”.

Nu îşi trage bine suflul că vrea şi pe Republicii.


Ziarişii chirciţi pe sub umbrele îşi blesteamă soarta şi pornesc în alai după primar.  Odată încheiat turul de forţă se trece la interviuri.  Tot ascunşi sub umbrelele din ce în ce mai puţin folositoare, aceiaşi ziarişti află că iluminatul a costat 50.000 euro şi că „remarcăm faptul că avem de-a face cu una din cele mai frumoase clădiri din oraşul nostru şi că, poate cu treburi în grabă trecând pe aici, niciodată nu am stat să analizăm ce sculpturi deosebite sunt pe frontispiciu şi pe părţile laterale”. După ce înşiruie toate monumentele iluminate, de sub umbrelă, primarul dă cuvântul directorei Olimpia Moica, de  la AEM, firma care a sponsorizat iluminarea.  Întrebată de PRESSALERT.ro de ce nu au ales iluminarea Operei, dacă a fost mai important rectoratul, doamna răspunde „aşa a fost repartizat. Toate sunt importante”.  Nobleţea  şi spontaneitatea gestului sunt dezvăluite în câteva minute, după ce întrebată ce clădire urmează să mai ilumineze AEM-ul, femeia spune „primăria hotărăşte”.

Ajuns din nou în faţa microfoanelor, primarul nu se lasă şi se ia la întrecere cu stropii de ploaie. Povesteşte despre cât de bine este iluminat Podul Decebal şi cum că este normal ca opoziţia să comenteze şi să facă interpelări.  Pentru a  fi clar, primarul lămureşte că iluminarea rectoratului este inclusă în lista cu 80 de realizări, chiar dacă este o investiţie privată, pentru că „este o realizarea a mandatului Robu”.  Sunt mai bine de zece minute de când de sub umbrelă primarul turuie despre realizările sale, în timp ce ziarişii dispar unul câte unul sătui de ploaia rece şi de listele de împliniri măreţe.  Spectacolu,l care a fost supravegheat cu grijă de consilierul Alexandru Chirilă şi viceprimarul Dan Diaconu, care au uitat de înălţimea funcţiilor şi s-au pitit sub o umbrelă, ia sfârşit la circa 20 de minute aşa cum a început. Fără spectatori curioşi.

 

8 COMENTARII

  1. Loredana draga, Esti atat de zgribulita si de ploata ca transmiti, prin articolu-ti o atmosfera rece, respingatoare, in contrast izbitor cu lumina artistica si fara de cusur a evenimentului. Oare cati ani ai?… Oricati ai avea e pacat ca nu incerci sa fii mai calda, mai luminoasa…

  2. Poate nu era o prioritate iluminatul asta al Politehnicii. Poate de banii aia carpeam niste trotuare ? Carpeam niste gropi in asfalt. Problema lui Nicolae Robu este PRIORITIZAREA investitiilor si lucrarilor. Aici dl primar a cam dat kix. Sunt multe multe alte lucrari PRIORITARE care trebuie facute in detrimentul unora de „frumos” care pot fi lasate pe mai tarziu… parerea mea. In ritmul asta, cu parere de rau, nu ii dau inca un an la primarie. Dl primar… TREZIREA ! Nu faceti greselile predecesorului dv.

  3. poate ca ziaristii ar fi trebuit sa fie pregatiti pentru ploaie, nu sa vina in bluzite de vara si sa se planga de frigul de afara, ar fi trebuit sa stiti ca ziaristi ce vreme si ce temperaturi ar putea fi la ora 22 intr-o zi in care ploaia a fost prezenta toata ziua. si intrebarea „de ce nu a fost iluminata opera” a fost cea mai proasta intrebare pe care un reporter ar fi putut sa o puna !

  4. Este regretabil faptul ca sunt trimiși la anumite evenimente diletanți care folosesc orice prilej pentru a-și exprima frustrările. Lipsa de profesionalism a autoarei articolului este evidentă prin alegerea neadecvată a expresiilor și incapacitatea de a relata imparțial un eveniment local important pentru o parte din locuitorii orașului; regretăm faptul că dansa nu face parte din această categorie.
    Este mai simplu să minimalizăm efortul unor firme decât să apreciem aportul adus comunității. În loc să se ceară detalii legate de execuția lucrării s-au pus întrebări tendențioase. Este evident faptul că accentul articolului cade pe descrierea cu lux de amănunte a incapacității ziariștilor de a se îmbrăca adecvat pentru a zi ploioasă.
    Ne asumăm responsabilitatea pentru afirmații, dar nu putem să nu ne întrebă, dacă articolul reprezintă punctul de vederea al Pressalert.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.