„Leoparde” cu bronz: fotbalistele de la CFR au fost premiate pentru locul...

„Leoparde” cu bronz: fotbalistele de la CFR au fost premiate pentru locul trei în campionat

0
DISTRIBUIȚI
fotbal fete02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Echipa de fotbal feminin de la CFR Timişoara a fost premiată astăzi pentru obţinerea locului trei la sfârşitul sezonului. Jucătoarele au primit medaliile de bronz în mod oficial şi au fost felicitate de mai mulţi conducători ai fotbalului şi sportului din judeţ, dar şi de conducerea Regionalei CFR.

„Leopardele” au fost felicitate de Dănuţ Laţa, preşedintele AJF Timiş, de Flavius Nastor de la conducerea DJTS Timiş, dar şi de Mircea Benec de la Regionala CFR, precum şi de Tavi Rusu, preşedintele Asociaţiei Feroviarilot Bănăţeni. Bineînţeles, nu au lipsit antrenorul Florin Bugar şi preşedintele clubului CFR Timişoara, Constantin Nedela. Fetele premiate și-au făcut apariția la costum, iar câteva dintre ele au lipsit motivat din cauza examenelor sau a serviciului. Medaliatele cu bronz sunt Mihaela Durlă, Ozana Ababei, Melisa Şodinca, Florina Abrudan, Larisa Sîrbovan, Daniela Schipor, Denisa Heisu, Francina Lucescu, Sorina Muntean, Ramona Novotni, Elena Obrad, Daniel Trancău, Elena Pasăre, Andreea Cojocaru, Manuela Voica, Ionela Voica, Loredana Sas, Mihaela Molnar, dar şi surorile Diana şi Claudia Buză, care au decis să nu mai vină la echipă.

„Feroviarele” s-au mulţumit anul acesta cu locul trei şi cu semifinalele Cupei României, dar pentru anul viitor echipa se întăreşte pentru a fi cel puţin vicecampioană şi a juca finala Cupei. „Faţă de sezonul trecut rezultatele sunt mai bune, dar aşteptăm un pic mai mult, adică pasul spre finala Cupei şi un loc mai sus în campionat. Am terminat un pic împiedicaţi campionatul, dar aştept mult mai mult de la fete, ambiţie, dăruire, căci de partea tehnică şi tactică încerc să mă ocup cât mai bine.


Sezonul viitor trebuie neapărat să atingem locul doi. Am reuşit să aducem o nouă jucătoare, Elena Xristopoulou, grecoaică şi studentă la Medicină aici. A jucat fotbal în prima ligă grecească şi vom mai aduce o jucătoare portugheză căreia încă nu îi pot spune numele. Mai încercăm să aducem trei-patru jucătoare de la echipele cu care am jucat şi pe care le-am remarcat. În fotbalul feminin postul de portar e 30-40% din echipă, mai discutăm cu încă o fată şi o vom legitima şi pe Elena Pasăre”, a declarat antrenorul Florin Bugar.

Preşedintele clubului Titi Nedela, mulțumit de locul trei, spune că autorităţile au promis mai mulţi bani pentru CFR Timişoara, dar până la urmă au votat mai puţini bani decât anul trecut. „Sincer, este locul meritat. Ne-am propus podiumul şi semifinala Cupei României. Ştim ce ne-a lipsit, ştim ce am greşit, dar sperăm la mai multe pe anul viitor. Ne-au lipsit portarii, am adus-o pe Elena Pasăre care s-a accidentat în meciul cu Steaua Roşie Belgrad, am sperat să o putem legitima pe Francine de la naţionala Rwandei, dar n-am reuşit. Suntem în discuții cu mai multe jucătoare, trei vor semna, una chiar astăzi. Vrem să ne batem cu Clujul, le-am bătut campionatul trecut, sunt un pic înainintea noastră, dar sperăm să le ajungem. Din punct de vedere financiar este mult mai rău ca anul trecut, dar sperăm şi mergem mai departe. E foarte greu, am avut promisiuni, din păcate nu s-au realizat”, a declarat Nedela.

Şi jucătoarele sunt conştiente că dacă luau locul doi, poate primeau o finanţare mai substanţială. „Ne simţim foarte bine şi le felicit şi pe colegele care nu au putut să fie lângă noi. Am luptat foarte mult pentru aceste medalii, deşi pe final am dezamăgit puţin. Anul viitor sperăm să fie mult mai bine. S-a simţit foarte mult lipsa unui portar experimentat. Puteam obţine locul doi şi am fi putut merge mai departe în Cupa Balcanică şi poate primeam şi un ajutor mult mai mare din partea sponsorilor şi a altor persoane”, a declarat Elena Obrad.

Fotbalistele nu uită însă că au fost aproape ca Real Craiova să le „sufle” şi locul trei. „A fost destul de greu în ultimele etape, puteam să pierdem şi bronzul, dar ne-a ajutat foarte mult începutul bun din play-off. Au fost meciuri foarte grele şi am muncit pentru această medalie. Cred că anul viitor vom lua medalia de argint pe care nu am luat-o tot din cauza greşelilor noastre. Vrem mai mult şi putem mai mult şi vom reuşi”, a declarat Mihaela Durlă. Totuşi, pentru CFR s-ar putea ivi oportunitatea participării în Cupa Balcanică. Echipa vicecampioană din Târgu-Mureş s-ar putea desfiinţa pentru a o lua de la început din eşalonul secund, iar în acel caz „leopardele” ar putea juca în Cupa Balcanică în locul ardelencelor, dar deocamdată rămâne de văzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.