Semnal M: „Noi nu apărem în emisiuni de can can şi e...

Semnal M: „Noi nu apărem în emisiuni de can can şi e mai bine aşa“ GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1332790731">

concertsemnalm

Semnal M, una din legendarele trupe din spaţiul rock autohton, a susţinut aseară un concert extraordinar în Snake Club & Lounge, evenimentul fiind unul care a constituit o reală plăcere pentru amatorii de rock clasic.

Evenimentul a venit la doar câteva zile după ce Semnal M a susţinut un concert în deschiderea celebrului grup Deep Purple, la Cluj şi a fost inclus în turneul aniversar care marchează 35 de ani de activitate a trupei. „Fiindcă am împlinit această frumoasă vârstă, ne-am gândit că un turneu aniversar este cât se poate de adecvat. Avem în plan să cântăm în 35 de oraşe. Prima parte a turneului nostru, care se va încheia la sfârşitul lunii iunie va include 14 oraşe, urmând ca la toamnă să reluăm recitalurile. E destul de greu de pus la cale un asemenea turneu naţional. Pe vremuri, era mai uşor să faci un turneu din ăsta. Nu era cantitatea asta de informaţie pe care poţi să o iei pe gratis. Lumea mergea la spectacole, erau preţuri accesibile pentru toată lumea. Azi nu-ţi mai ajung banii pentru tot ceea ce ai putea să faci cu ei“, ne-a declarat liderul trupei Ştefan Boldizsar, înaintea concertului.

Deşi au lansat o piesă nouă şi recunosc că au un nou album „gata“, membrii trupei preferă să nu divulge niciun fel de informaţii privitoare la acest material discografic. „Discul ăsta va apărea în toamnă, conţine numai piese noi, dar n-aş vrea să intru în amănunte, suntem în tratative şi până nu ne hotărâm cum să facem promovarea, nu vrem să facem publice alte amănunte“, a mai precizat muzicianul.

Semnal M a rămas în amintirea fanilor cu şlagăre ca „La fereastra ta”, „Spune-mi cine eşti” sau „Vara amintirilor”, iar în luna martie a acestui an au lansat piesa Mi-e dor.  „În ziua de azi, e greu să te afirmi dacă nu ai o trupă cu sediul în Bucureşti. Mai ales, dacă eşti la început, nu e cazul nostru. Cu toate că, dacă am fi în Bucureşti, poate am apărea mult mai des în faţa publicului. Poate în locuri unde nu ne dorim. Din păcate, majoritatea emisiunilor TV sunt cele de can can, iar acestea nu se potrivesc cu stilul nostru. Nu vrem să minţim, iar dacă nu zici că ai cumpărat nu ştiu ce maşină la o prietenă sau dacă nu vii îmbrăcat de la casa cutare, nu eşti interesant pentru aceste emisiuni. Aşa că noi nu apărem în emisiuni de can can şi e mai bine aşa“, ne-a declarat Ştefan Boldizsar.

În ceea ce priveşte scena rock actuală, solistul legendarei trupe crede că o problemă esenţială este difuzarea. „Nu prea există scenă rock, sau mai exact e amestecată. Nu trupele au dispărut ci promovarea, difuzarea. În ţara noastră sunt doar câteva posturi care dau rock. La noi au dispărut trupele mari, de calibrul Omega sau LGT din Ungaria. Văd că nici Phoenix nu mai există din cauza problemelor. Iar Holograf nu este o trupă rock, e  pop rock. Privilegiaţii sunt în permanenţă în atenţia spectatorilor. Sunt ajutaţi enorm că sunt toată ziua la emisiuni“, crede muzicianul.

Numărul celor care au ţinut să-i vadă pe membrii legendarei formaţii în concertul lor din Timişoara a fost mult sub aşteptări, dar nostalgicii s-au ales cu o seară agreabilă, alături de clujenii care au scris o filă de poveste în istoria rock-ului românesc.

Foto: Zsolt Gabriel Horvath

1 COMENTARIU

  1. ia ma lasa-ti-ma cu comonistii astia de la semnal m ca toata vara ieriau la mare sa le cante la comonistii.
    noi PHOENIX reprezentam Romania Democrata asa sa stiti. Robu in loc se cumpere palmeri trbia sa ne Invite pe Noi PHOENIX cei mai buni din Romania se cantam pe stadion la Poli in locu lu Lepa brena cai batrana si trecuta. jasno?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.