Un primar şi un fost candidat la şefia Consiliului Judeţean Timiş, trimişi...

Un primar şi un fost candidat la şefia Consiliului Judeţean Timiş, trimişi în judecată de DNA pentru fraudarea fondurilor europene

0
DISTRIBUIȚI

euro  sul

Peste un milion de lei este valoarea fraudei din fonduri europene de care au fost acuzaţi şi trimişi în judecată, săptămâna trecută, de către DNA Timişoara Iosif Ingrish, fostul prim-vicepreşedinte al UNPR Timiş şi fost candidat la Consiliul Judeţean Timiş, Csaba Szabo, primarul din Otelec, Mihai Moşteanu, Ioan Goldiş şi Iosif Bercsenyi. Ingrish a aplicat, în 2008, pentru a obţine finanţare europeană pentru un proiect de modernizare a unei firme din Otelec, iar pentru a obţine un punctaj mai bun  şi-a trecut în proiect ca obiectiv şi implementarea unui nou standard pentru calitatea seminţelor. Şef de proiect, în primă fază, a fost actualul primar de Otelec.

Pentru atingerea acestui obiectiv până în aprilie 2010, firma lui Ingrish trebuia să cumpere şi o instalaţie de selectat şi tratat seminţe „Dorez”.


După prima etapă, firma Imp Cons SRL a transmis către APDRP Timişoara documente justificative prin care se solicita decontarea unei prime tranşe a proiectului, în valoare de 1.003.950, 39 lei, depunându-se o serie de documente, care au fost falsificate. Pentru că angajaţii APDRP au observat neconcordanţe între ce era în proiect şi utilajul care ar fi fost cumpărat au respins aprobarea decontării. În urma plângerii depuse la APDRP şi al MinisterulAgriculturii a fost trimisă o comisie care să verifice pe teren situaţia. Ingrish le-a prezentat un utilaj care era în curte la Tadis Agro, după ce l-a convins pe Ioan Goldiş să fie de acord să spună că aparţine firmei lui Ingrish, apărând şi un proces verbal de custodie şi un alt set de documente. În baza acestora, firma lui Ingrish a primit aprobarea şi i s-au decontat banii din prima tranşă.

Ingrish a fost trimis în judecată pentru folosirea su prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte carea are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul CE, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în realizarea scopului urmărit prin infracţiunile împotriva intereselor financiare ale CE în formă continuată – 22 acte materiale şi 9 acte materiale de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar primarul de la Otelec de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la o parte din infracţiunile comise de Ingrish.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.