Ce lucru incredibil i-a cerut Laszlo Tokes premierului Ungariei Viktor Orban

Ce lucru incredibil i-a cerut Laszlo Tokes premierului Ungariei Viktor Orban

4
DISTRIBUIȚI

laszlo_tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, astăzi, la Băile Tuşnad, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască „un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere „protectorat” Transilvaniei, „aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”. Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară „Balvanyos”, să creeze „un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere „protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, potrivit Mediafax.


„Trebuie să vedem ce preţ plătim pentru această unitate (unitatea maghiarilor – n. r.). Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes, în prezenţa premierului Ungariei.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că „secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe „pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”. Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară „Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc. „Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes. Acesta a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

„Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes. Astăzi, premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos”, alături de mai multe personalităţi şi peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

 

4 COMENTARII

  1. Lasso tokes e nebun,homosexual inrait ,propune prostii ,ca sa abata atentia oamenilor de la cresterea preturilor .Merita o pedeapsa acest huligan

  2. Europarlamentarul laszlo tokes ajuns mare sef in Parlamentul european cu sustinerea lui base si a premierului Ungariei viktor orban are un pricip pe care il aplica: ,,cand tiganuu o ajuns imparat, primi pa tasu l-o spanzurat!” dar uita (sau nu stie) ca in rromanica mai este unul: ,,fie roata si patrata tot se mai intoarce odata”! vine si vremea lui cand va fi spanzurat tot de ai lui!! (securisty)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.