Picnic artistic impresionist la Muzeul Satului Bănățean

Picnic artistic impresionist la Muzeul Satului Bănățean

0
DISTRIBUIȚI

1069996_10200218056961430_1100909213_n

Se iau cinci tineri și talentați artiști, o față de masă ”clasică” în pătrațele, coșuri de nuiele cu bunătăți și pensule, culori, șevalete, iar rezultatul va fi un eveniment de excepție și o colecție de artă ”fresh” la finele zilei. Muzeul Satului Bănățean (MSB) se tranfromă, în această vineri, într-o pictură impresionistă care prinde viață sub forma unui picnic la care participă ca protagoniști cei cinci plasticieni ce apoi vor purcede să ilustreze pe pânză frumusețile locului.

Ediţia plein-air-ului acestui an va începe cu un picnic al participanţilor – Nada Stojici, Livia Coloji, Manuela Marchiş, Gabriel Bodnariu şi Costin Brăteanu – la iarba verde din Muzeul Satului Bănăţean sau pe pontonul lacului, vineri, la ora 11.00.


Organizatorii spun că se anunță un eveniment excepțional. ”Picnicul va fi, cred, cât se poate de pitoresc, ca acela din picturile impresioniştilor. Nu ştiu dacă chiar pitoresc e cuvântul, însă e vorba despre acel fel de picnic uitat de ceva vreme. Cu faţă de masă în coţche, coşuleţ, brânzeturi albe şi roşii, poate şi un ou timid, de casă. Ar fi jignitor pentru toată lumea să subliniez că va fi fără tone de mici cu moţurile muiate într-o manea săftoasă la boxe cu bass-boost. Un picnic ca o stare de spirit pretabilă micului codru din muzeu şi inimii lui verzi. Iar după aceea, pensule şi culori şi imagini care vor prinde viaţă pe pânză”, transmite Borco Ilin, de la departamentul de relații publice al MSB.
După picnic, artișii vor alege diverse obiective din interiorul Muzeului și le vor picta. Nu au normă de lucrări, dar în mod cert câte una va rămâne în patrimoniul MSB.

Acţiunea se află pe agenda culturală a MSB şi este finanţată de Consiliul Judeţean Timiş. Duminica ce urmează picnicului (21 iulie), de la ora 17.00, va fi programat un prim vernisaj al lucrărilor – între prieteni, în incinta muzeului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.