Ponta: “Recensământul relevă că la referendumul pentru demiterea lui Băsescu a fost...

Ponta: “Recensământul relevă că la referendumul pentru demiterea lui Băsescu a fost cvorum peste 50%”. Ce spune președintele

2
DISTRIBUIȚI

traian basescu 22

Datele recensământului relevă că la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat astăzi premierul Ponta, cerând miniştrilor de Interne şi Administraţie să adapteze întreaga legislaţie la această realitate, potrivit Mediafax. Preşedintele Traian Băsescu a precizat că premierul arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ceea ce spune. „Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, astăzi, răspunzând unei întrebări, că premierul Victor Ponta arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ceea ce spune dacă a afirmat, în urma analizării datelor INS, că la referendum s-ar fi întrunit cvorumul pentru demiterea sa.


16.269.839 de persoane din populaţia stabilă a României au 18 ani şi peste, această cifră nefiind însă şi cea a populaţiei cu drept de vot, care nu a fost dată astăzi, la anunţarea rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului din 2011.

Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011. Populaţia stabilă evaluată în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011 cuprinde persoanele care au reşedinţă pe teritoriul ţării pe o perioadă de minim 12 luni, indiferent de cetăţenie. Din această populaţie, 16.269.839 de persoane au vârste de cel puţin 18 ani, au spus reprezentanţii INS, la întrebările jurnaliştilor, precizând că aceasta nu este populaţia cu drept de vot din România.

 

2 COMENTARII

  1. Cine vrea sa plece din Romania, sa plece. Dar sa il ia si pe Basescu pentru ca am vazut ca cei de afara il plac mai mult decat cei din tara. Omanei buni, romani care nu mai sunteti in Romania de multi ani si nici in cot nu va mai doare de noi astia ramasi, va rog sa il luati pe Basescu la voi sa va indrume. Pe noi ne-a dus la sapa de lemn

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.