Preţurile cresc pe piaţa imobiliară din Timişoara în timp ce în toată...

Preţurile cresc pe piaţa imobiliară din Timişoara în timp ce în toată ţara scad. Vezi până la cât ajung chiriile

0
DISTRIBUIȚI

saiftimsa_2030_blocurijimbolia

Piața imobiliară timișoreană e pe val. Chiriile cresc, la fel și prețurile apartamentelor. Luna iunie a fost din nou una în care sectorul imobiliar din orașul de pe Bega. Situația reprezintă un paradox, având în vedere că peste tot în țară prețurile scad.

În Timişoara, indicele Imobiliare.ro arată o scumpire de 1,5% a locuinţelor vechi şi noi în prima jumătate a anului, pornind de la o valoare de 785 de euro pe metru pătrat. Preţul actual, de 797 de euro pe metru pătrat, este la acelaşi nivel cu cel consemnat la finele lui iunie 2012.


”Avansul înregistrat de Timişoara în decurs de şase luni a fost dictat în mod exclusiv de proprietarii de apartamente vechi – aceştia şi-au majorat pretenţiile cu 3,1%, de la 769 la 793 de euro pe metru pătrat util. La polul opus, apartamentele noi s-au ieftinit cu 4,6%, de la 879 la 838 de euro pe metru pătrat util” – a explicat Daniel Crainic, analist imobiliar.

Și chiriile sunt  mari la Timișoara. O garsonieră de 30 de metri pătraţi, situată în centrul oraşului, poate fi închiriată cu 230 de euro pe lună. Apartamentul este situat chiar lângă Poşta Mare şi este echipat şi mobilat.

Un preţ apropiat – 250 de euro pe lună – este cerut şi pentru un apartament cu două camere de 50 de metri pătraţi, tot din centrul oraşului. La polul opus, unitățile locative de lux au chirii apropiate de 1000 de euro. Astfel, o locuință cu două camere de 110 metri pătraţi, amplasată în zona Piaţa Sf. Gheorghe, are un preţ cerut de 992 de euro pe lună. Pe de altă parte însă, un apartament de 130 de metri pătraţi, ce dispune de amenajări de lux, poate fi închiriat în centrul oraşului cu 1.000 de euro pe lună. Pentru locuinţele cu trei camere, chiriile pornesc de la 350 de euro pe lună; acesta este preţul cerut şi pentru o unitate locativă de 68 de metri pătraţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.