Au început înscrierile la universitățile din Timişoara. Vezi lista completă a facultăților...

Au început înscrierile la universitățile din Timişoara. Vezi lista completă a facultăților și a condițiilor de admitere

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0772

Absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat sunt aşteptaţi până în 20 iulie să îşi depună dosarul de înscriere la specializările din cadrul universităţilor timişorene. Din cele patru universităţi de stat din oraş, doar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului absolvenţii de liceu pot intra doar pe baza mediei cu care au promovat „examenul maturităţii”.

La Universitatea de Vest din Timişoara s-a dat startul admiterii de vară de săptămâna trecută, care durează până pe 20 iulie, însă cei care au dat Bac-ul în acest an pot să se înscrie abia de astăzi, pentru că doar vineri au aflat rezultatele finale, după contestaţii. UVT vine cu o ofertă educaţională ce cuprinde 2.000 de locuri bugetate la ciclul licenţă, în cadrul celor unsprezece facultăţi şi mai mult de 70 de specializări. Din acest an, conducerea instituţiei a reintrodus examenul de admitere, dar reprezentanţii UVT le transmit viitorilor studenţi că nu trebuie să se pregătească suplimentar. Licențiații se pot înscrie la 137 de specializări de master. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Universitatea Politehnica le oferă candidaţilor şansa de a se înscrie la 57 de specializări din cadrul a zece facultăţi. Oferta pentru acest an cuprinde 2.200 de locuri bugetate la ciclul licenţă şi 880 de locuri cu taxă.


Înscrierea candidaţilor se desfăşoară în perioada 15 – 19 iulie, iar pe 23 iulie are loc concursul de admitere. La ciclul de master înscrierile se desfăşoară între 14 şi 18 iulie, nu mai puţin 1600 de locuri la buget sunt disponibile în cadrul facultăţilor şi departamentelor Universităţii Politehnica. Viitorii studenţi pot să se înscrie şi online până pe 19 iulie, ora 14.00. Informaţii suplimentare despre admiterea la Universitatea Politehnica din Timişoara pot fi găsite aici.

Cei interesaţi de o carieră în domeniul medical sunt aşteptaţi până la data de 19 iulie să îşi depună dosarul de înscriere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Înscrierile au început online din 8 iulie, unde absolvenţii de liceu au completat o fişă, însă doar din această săptămână, candidaţii se pot înscrie la concursul de admitere şi îşi pot depune dosarul la ghişeul instituţiei, între orele 09.00 – 15.00. Universitatea de Medicină şi Farmacie pune la dispoziţie 1.400 de locuri, 580 sunt fără taxă şi 420 cu taxă la specializările cu predare în limba română, iar restul locurilor sunt destinate studenţilor străini. Detalii suplimentare despre procedura de admitere sunt disponibile aici.

Oferta educaţională a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului conţine 1.390 de locuri la 22 de specializări din cadrul a şase facultăţi, dintre care 628 sunt la buget. Candidaţii se pot înscrie de astăzi şi până pe 29 iulie, până la ora 14.00. Criteriul de admitere la licenţă îl reprezintă media de promovare a Examenului de Bacalaureat, iar ca criteriu de departajare în situaţie mediilor egale – nota de la Limba Română scris sau Matematică de la Bacalaureat. La ciclul de master sunt disponibile 928 de locuri, dintre care 320 la buget, la 27 de specializări. Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.