Protest împotriva mizeriei și nesiguranței din Sănătate, la Spitalul Județean Timișoara, după...

Protest împotriva mizeriei și nesiguranței din Sănătate, la Spitalul Județean Timișoara, după cazul bărbatului ucis de o bacterie periculoasă

2
DISTRIBUIȚI

IMAG3659

Cazul timișoreanului răpus de bacteria Clostridium Difficile, dezvăluit de PRESALERT.ro, a dus la un răspuns neașteptat din partea comunității. O tânără din Timișoara, Andrea Szemkovics, a organizat, cu un anunț pe Facebook, un protest, în această dimineață, la Spitalul Județean Timișoara, ca o reacție la lipsa de siguranță din spitale și la sistemul care te îmbolnăvește în loc să te facă bine. Zeci de persoane au aprins câteva lumânări în fața spitalului. Carmen Cosmaschi, fiica lui Petru Cosmaschi, bărbatul care a decedat după ce a făcut o infecție cu Clostridium Difficile , este și ea prezentă la acțiune, emoționată de mișcarea oamenilor. “Sunt oameni pe care acum i-am cunsocut. Nu mă așteptam la o astfel de acțiune de solidaritate din partea unor oameni pe care nu-i cunosc. Tot ce sper e ca justiția să-și facă datoria”, ne-a declarat femeia.

Emilian Chițac, în vârstă de 67 de ani, a venit la spital cu treabă, însă acțiunea oamenilor l-a mișcat și a decis să se alăture protestului.


“Sistemul sanitar este la pământ. Am venit la spital cu niște probleme, aici am aflat de protest și de cazul bărbatului decedat și am hotărât să rămân și eu, tocmai pentru că am trăit o situație asemănătoare în familie”. Chițac a povestit că, în urmă cu o lună, soția lui a trecut printr-o situație similară cu cea a lui Petru Cosmaschi, dar că s-a întâmplat la Spitalul Militar. Femeia a fost operată de cancer la colon și, alături de alte două colege de salon, a contactat o infecție în spital. După două săptămâni în care pacientele au avut febră foarte ridicată și se simțeau rău, acestea au fost mutate din salonul respectiv și l-au dezinfectat, spune bărbatul.

După aproximativ o oră de când oamenii s-au strâns în fața spitalului, conducerea a făcut, prin purtătorul de cuvânt, o declarație oficială în legătură cu acuzațiile de lipsă de igienă din instituție. “Noi gestionăm problema bacteriilor și luăm măsurile care se impun”, a declarat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara, în fața protestatarilor.

2 COMENTARII

  1. Daca intrati intr-un spital sau clinica primii microbi/virusi ii veti lua de pe manerele usilor.
    Exista manere antimicrobiene dar foarte putini medici stiu ca ar exista asa ceva.Aceste manere omoara agenti patogeni foarte rapid – E.colli de exemplu.

  2. Imi pare nespus de rau ca nu am aflat de protestul organizat. As fi fost acolo! Cu sufletul sunt peste tot unde oamenii se revolta impotriva nedreptatii, nelegiuirilor, minciunii, hotiei, etc., etc… Si ori de cate ori pot( si fac tot posibilul sa pot) sunt in mijlocul protestatarilor, cei despre care am amintit anterior….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.