Ripensia Timişoara câştigă duelul cu Millenium Giarmata GALERIE FOTO

Ripensia Timişoara câştigă duelul cu Millenium Giarmata GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ripensia-giarmata04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ripensia a câştigat cu 3-2 disputa timişeană din turul 2 al Cupei României contra celor de la Millenium Giarmata. Meciul a avut nevoie de prelungiri după ce scorul a fost 2-2 după timpul de joc regulamentar, iar pe final tensiunea a crescut în ambele tabere şi meciul s-a lăsat şi cu câteva cartonaşe roşii.

Diferenţa de eşalon dintre cele două formaţii nu s-a văzut în startul partidei. Ripensia Timişoara tocmai  a promovat în Liga a V-a, iar Millenium Giarmata a terminat pe locul 3 în Seria a IV-a a Ligii a III-a şi ar putea fi chiar invitată în Liga a II-a pentru următorul sezon. Gazdele de la „Ripi” au început mult mai bine jocul şi au deschis scorul în minutul 8 prin golul marcat de Daniel Ungur. Echipa pregătită de Ovidiu Olariu şi Radu Suciu au continuat să aibă ocazii la poarta celor de la Giarmata până la pauză. După trecerea pe la vestiare Andrei Cărpinişan a scos un penalti pentru Ripensia, iar Andrei Mogoş a bătut penaltiul pentru 2-0. Oaspeţii de la Millenium şi-au creata apoi mai multe ocazii de gol, care nu a întârziat să apară în minutul 60 prin reuşita lui Marius Călin, graţie unei pase venit de la Cristian Dancia, fostul jucător al lui Poli Timişoara.

Finalul timpului regulamentar a fost unul cu scântei. În minutul 83, Ripensia a rămas în inferioritate după ce fundaşul Adrian Hoţa a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben, iar Giarmata a primit o lovitură liberă de la marginea careului. Cristian Leucă a bătut şi a egalat, trimiţând meciul în prelungiri. În minutul 100 de joc, Ripensia a marcat prin Flavius Petrişor, iar apoi meciul a continuat în special prin cartonaşele roşii. Ripensistul Adrian Mogoş, schimbat în tre timp, a primit roşu după o altercaţie în apropierea tunelului de joc, iar cu două minute înainte de final Călin Uzun de la Ripensia şi Sorin Oneţ de la Millenium Giarmata au primit cartonaşe roşii. Ripensia a câştigat în aplauzele spectatorilor veniţi pe „Electrica” care au scandat la final şi la fazele importante de joc numele echipei.

Ripensia: Filip – Petrişor, Hoţa, Uzun, Cărpinişan – Boangheş, Briciu – Radu, Mogoş, Popa – Ungur. Au mai intrat: Constândana, Păscăleanu, Zsollei şi Mihai.

Millenium Giarmata: Nariţa – Mihălceanu, Oneţ, Furdean, Dancia, Leucă, Bungău, Dîrvaru, Mihuţa, Luca, Gideon. Au mai intrat: Călin, Rosenblum, Corlăţeanu

Antrenorul Ovidiu Olariu nu va putea conta pe Hoţa, Uzun şi Mogoş pentru următorul meci din Cupă după eliminările primite. „A fost un meci cum ne-am şi aşteptat, cu o miză artificială creată de unii, oricum un meci cu destule momente tensionate de joc. Noi nu ne dorim aşa jocuri. Tensionate mă refer la tente uşoare de violenţă, de faze dure, au fost foarte multe cartonaşe roşii, galbene. Am câştigat, a fost foarte greu, am condus cu 2-0, pe un fond de delasare ale elevilor mei au putut să ne egaleze. Mai departe am jucat în inferioritate numerică şi totuţi am reuşit să marcăm. Felicit pe această cale pentru ambiţia de care au dat dovadă pe toţi jucătorii noştri. Vom vedea cum îi vom înlocui pe Mogoş şi pe Uzun, important e ca noi să ne facem jocul nostru, avem jucători de valoare apropiată. Aşteptăm în turul următor un adversar redutabil, cu care să ne măsurăm forţele. Deja începe să ne placă această provocare şi noi ne consolidăm jocul aşa. Vreau să îi felicit pe băieţii de la Giarmata pentru jocul lor, este o echipă care respectă Cupa şi le mulţumim pentru asta”, a declarat după victorie Ovidiu Olariu.

Antrenorul Călin Cojocaru de la Millenium Giarmata a spus că arbitrii au tras pentru Ripensia.


„Scuze se pot găsi multe, într-adevăr am început modest, am luat gol în primele minute. Într-adevăr, am acumulat o oboseală în cantonament, nu pot să zic că nu ne interesează Cupa, orice meci ne interesează. Dacă proiectul Ripensia se bazează pe hoţie înseamnă că e un proiect frumos. Noi am venit să jucăm fotbal, nu să jucăm 11 contra 14. Reclamăm fotbalul, am avut 11 metri clar, ne-a dat lovitură liberă, eliminare, fault inexistent la ultimul gol  şi toată maniera de arbitra. Noi dădeam în minge, primeam lovitură indirectă contra noastră. Nu îmi place să vorbesc despre arbitrii, dar tot timpul cei de aici au o manieră extraordinară asupra noastră”, a declarat Căin Cojocaru după înfrângere.

Adrian Popa de la Ripensia a spus că tensiunea după acest meci s-a datorat orgoliilor dintre galben-roşii şi Giarmata. „A fost un meci dificil, s-a văzut că ei au fost mult mai bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Logic, noi am sperat că vom câştiga, am alergat până în ultimul minut şi am şi marcat pe final. Ne bucurăm că ne-am calificat mai departe. Am început mai bine, de obicei începem mai bine meciul. S-a văzut că ei erau mai bine pregătiţi fizic, noi nu am mai pasat aşa bine ca la început, au venit puţin peste noi. Da, a fost puţină tensiune, am avut până acum cinci meciuri cu ei, probabil au fost ceva ambiţii, am câştigat şi ultimul amical cu ei şi ne bucurăm că în sfârşit, într-un meci amical am reuşit să îi învingem”, a declarat Adrian Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.