A început Bacalaureatul ediţia de toamnă. Află programul complet al probelor

A început Bacalaureatul ediţia de toamnă. Află programul complet al probelor

0
DISTRIBUIȚI

bac-2

Absolvenţii de clasa a XII-a pentru care prima sesiune a Bacalaureatului a fost cu ghinion speră că vor promova „examenul maturităţii” din a doua încercare. Peste 2.500 de candidaţi s-au înscris în judeţul Timiş pentru examenul de Bacalaureat, care  începe, astăzi, cu proba orală la Limba şi Literatura Română. În zilele de 19 şi 20 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, între 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar între 22 şi 23 august, absolvenţii de liceu îşi vor testa competenţele digitale.

Cele mai grele probe ale Bacalaureatului vor începe însă de săptămâna viitoare.


Pe 26 august, elevii susţin proba probă scrisă, cea la limba şi literatura română, urmată de proba scrisă la limba maternă pe 27 august. Proba obligatorie a profilului va fi susţinută în 28 august, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării are loc pe 30 august. Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 5 septembrie.

Vă reamintim că în judeţul Timiş, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 5.917 absolvenţi de liceu, dintre care au fost prezenţi 5.205, iar nouă elevi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze cu telefonul mobil. Rata de promovabilitate a examenului a fost de 54, 40 %, cu 12 % mai mare decât în anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.