Copiii vor putea fi operați pe inimă și la Timișoara. Află de...

Copiii vor putea fi operați pe inimă și la Timișoara. Află de când este posibil

1
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Copiii din vestul țării și nu numai cu malformații cardiace vor putea fi operați și la Timișoara, în cel mult trei ani, însă Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde are nevoie de medici specializați în chirurgia cardiovasculară pediatrică. În acest sens, Ministerul Sănătății a demarat un amplu proiect în care se pot înscrie medici anestezişti şi chirurgi cardiovasculari, inclusiv rezidenții din ultimul an, care doresc să învețe cum să-i opereze pe inimă pe copii.


Pregătirea medicilor se va realiza pe cheltuiala statului în clinici din Italia și Germania pe o perioadă de trei ani, ministerul dorește prin acest proiect să dezvolte și la noi în țară chirurgia cardiovasculară pediatrică. Medicii mai au timp să se înscrie în cadrul proiectului până la data de 20 august, iar după terminarea cursurilor, aceștia vor semna un acord prin care se obligă să lucreze la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara sau la celelalte trei centre din țară cel puțin cinci ani.

Candidații sunt așteptați să trimită o scrisoare de intenție prin care motivează solicitarea lor de a participa în proiect, precum și un CV recent în limba română sau engleză la Biroul Medicină de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății. Programul de pregătire va asigura cheltuielile de călătorie și cazare a medicilor, pe lângă salariul lor din țară. Ministerul Sănătății anunță că se pot înscrie în program chiar și medici specialiști angajați ai centrelor din Timișoara, București, Iași sau Târgu Mureș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.