Cum ar fi pus umărul Rodica Vlad la o retrocedare cu acte...

Cum ar fi pus umărul Rodica Vlad la o retrocedare cu acte false a unei clădiri a Primăriei Timișoara FOTO

5
DISTRIBUIȚI

str 16 Decembrie 1989 nr 10 (1)

O clădire veche de pe Bulevardul Tinereţii, în care se află mai multe apartamente şi câteva spaţii comerciale la parter, a fost retrocedată ilegal, iar acum Primăria Timişoara încearcă să o ia înapoi – aceasta este noua descoperire a viceprimarului Traian Stoia, care o acuză şi pe Rodica Vlad că a fost implicată în acest „matrapazlâc”. Concret, în anul 2001, un imobil din Piaţa Maria a fost revendicat de către Edith Grecu, dar doi ani mai târziu, Primăria Timişoara a respins cererea de revendicare pentru că au considerat că este ilegală. Motivul? Lipseau mai multe acte din dosar, printre care şi cel prin care femeia să dovedească faptul că este moştenitoarea imobilului.

Însă în anul 2003, Edith Grecu a mandatat-o pe Rodica Vlad ca în numele ei să demonstreze că este moştenitoarea imobilului. Astfel, farmacista a depus la notar trei cereri de deschidere a procedurii succesorale, iar în anul 2004, Tribunalul Timiş obligă Primăria Timişoara să o pună în posesie pe Edith Grecu pe baza unui certificat de moştenitor fals. „În acest moment, noi trebuie să anulăm actul dat de primarul Timişoarei în 2004 prin care doamna Grecu este acceptată ca moştenitoare a clădirii din Piaţa Maria. Ca Primăria Timişoara să atace decizia definitivă, trebuie să aducă argumente noi, iar firmele care au preluat cazul au făcut asta, prin certificatul de naştere, prin actele de căsătorie au demonstrat că doamna Grecu nu este urmaşa proprietarei. Revendicatoarea clădirii avea aproape zece acte lipsă la dosar, dar şi-a demonstrat calitatea de moştenitoare la notar”, a explicat Traian Stoia.

Mai mult, viceprimarul Timişoarei spune că lucrurile s-au complicat în momentul în care Edith Grecu a vândut un spaţiu din clădire unui „proprietar de bună credinţă” şi crede că cei care au realizat actele false vor fi traşi la răspundere.


„Doamna Rodica Vlad nu ştiu dacă a fost în spatele sau în faţa problemei, dar a avut o împuternicire în acest sens şi a făcut ca cele trei dosare de revendicare să fie conectate într-unul singur, e de discutat puţin şi pe tema legalităţii pe care a făcut-o sau nu a făcut-o notarul”, a adăugat viceprimarul Stoia.

5 COMENTARII

  1. Iata un nou semn de bun simnt si dreptate pe care mult controversatul Domn viceprimar il evidentiaza. Felicitari si nu incetati misiunea demna pe care ati inceput-o! Daca toate dezvaluirile si redobandirile vor fi in beneficiul urbei si a locuitorilor onesti ai acesteia va puteti considera un om fericit, nu numai responsabil. Parerea mea!

  2. buna ziua..asta e vrajeala .a edith grecu a mandatato pe rodica vlad..va spun din surse sigure….a folosit un certificat de nastere fals a lu edith.. sa cerut in instanta expertiza lui ..dar nu mai se stie nimik….sai fie rusine..si asa dumnezeu so pedepseasca…cum a lasat si ea multa lume fara acoperis…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.