Oscar Berger, patronul ziarului Timișoara, a decedat UPDATE Unde va avea loc...

Oscar Berger, patronul ziarului Timișoara, a decedat UPDATE Unde va avea loc ceremonia de adio

9
DISTRIBUIȚI

Oscar berger

Oscar Berger,  patronul ziarului Timișoara, a decedat în această dimineață, în urma unei boli incurabile.  Ziarul Timișoara a fost primul cotidian apărut după Decembrie 89 și a rămas pe aceeași linie anticomunistă. În jurul ziarului s-a cristalizat Societatea Timișoara. Oscar Berger a încercat să susțină ziarul, ajungând până acolo încât anul trecut a propus timișorenilor să cumpere acțiuni pentru a putea susține în continuare apariția publicației. ”Din motive financiare şi de sănătate sunt obligat să ofer spre subscripţie marca ziarului în încercarea de a asigura continuitatea apariţiei acestui simbol al oraşului liber Timişoara.


Ziarul Timişoara este o publicaţie sută la sută independentă, privată, de opinie şi informaţie care, păstrându-şi verticalitatea, luptă de 22 de ani neîntrerupt şi consecvent împotriva stângii retrograde şi pentru instaurarea unui stat de drept în România”, explica Oscar Beger, celor de la Evenimentul Zilei.

Oscar Berger a fost, din 1995, acționar majoritar al ziarului-simbol al libertărții de exprimare în România post-Revoluție, “Timișoara”. Berger a fost co-patron, alături de Felix Ciordas și de miliardarul Secheleanu, reteaua de cablu TV HIFI-Quadral. Potrivit unor declarații recente ale sale, după vânzarea HIFI către RDS, a câștigat un milion de dolari pe care i-a investit în ziarul Timișoara. Berger a anunțat în ultimii ani de mai multe ori că este dispus să vândă ziarul, dacă se va găsi un cumpărător, însă până la moartea sa a rămas acționar majoritar al publicației.

UPDATE O ceremonie de adio pentru Oscar Berger va avea loc în această duminică, la ora 12.00, la Capela 2 a Cimitirului din Calea Șagului.

9 COMENTARII

  1. Domnule Boţa.Ziarul Timisoara a fost infiintat in anul 1990 de catre un grup de tineri intelectuali.Oscar Berger a aparut la ziar in anul 1995.Nu denaturati adevarul.Ziarul Timisoara si-a trait perioada de glorie intre 1990 si 1995 prin munca unor ziaristi de prestigiu,carora trebuie sa le multumim : George Serban, Ion Monoran,Ioan Craciun,Lucian Vasile Szabo,Lia Lucia Epure,George Lana,Adrian Adam ,Alexandru Gagyi,Liana Paun si altii.La cateva luni dupa venirea lui Berger,toti au parasit redactia.Atunci a inceput declinul ziarului.
    Despre morti,numai de bine,dar lasati legendele urbane din jurul unui pahar de bere.
    Dumnezeu sa-l odihneasca.

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace. Totodata felicitari „timisorean” cu raspunsul: Domnule Boţa.Ziarul Timisoara a fost infiintat in anul 1990 de catre un grup de tineri intelectuali.Oscar Berger a aparut la ziar in anul 1995.Nu denaturati adevarul.Ziarul Timisoara si-a trait perioada de glorie intre 1990 si 1995 prin munca unor ziaristi de prestigiu,carora trebuie sa le multumim : George Serban, Ion Monoran,Ioan Craciun,Lucian Vasile Szabo,Lia Lucia Epure,George Lana,Adrian Adam ,Alexandru Gagyi,Liana Paun si altii.La cateva luni dupa venirea lui Berger,toti au parasit redactia.Atunci a inceput declinul ziarului.

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace.
    Totodata trebuie sa fiu de acord cu comentariile lui ,,timisorean” si a lui ,,gigi”.
    S-a inrebat cineva vreodata, de unde au provenit banii investiti la firma HiFi Quadral si ulterior la ziarul Timisoara ?
    Ar fi interesant de stiut cu ce s-a ocupat intre anii 1990 -1995 si cat impozit a platit pentru veniturile realizate de firmele sale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.