De ce crește numărul mamelor care-și alăptează copiii în public

De ce crește numărul mamelor care-și alăptează copiii în public

0
DISTRIBUIȚI

alaptat public 2

În străinătate e trend. La noi încă sunt voci care spun că nu e necesar. Cele care îl practică spun că e o experiență pe care nicio femeie nu ar trebui să o rateze, pentru nimic în lume. Vine la pachet cu o serie de avantaje. E vorba de unul din cele mai firești gesturi pe care o mama îl poate face pentru bebelușul nou-născut – să îl alăpteze.

La inițiativa unei timișorence care  trăiește în Marea Britanie în Timișoara grupul femeilor care alăptează în public a ajuns să numere  foarte multe adepte.


Pe Facebook au și un grup de discuții – ”Alăptează!” care numără aproape 3000 de fani. Unele sunt viitoare mămici decise să își hrănească copilul la sân. Cele care o fac deja ies periodic pe răcoare în parcuri, povestesc despre ultimele năzbâtii ale celor mici și nu se sfiesc să își țină copiii la sân. ”E o experienţă unică pe care fiecare mamă şi fiecare bebeluş au dreptul să o trăiască”, spune Alexandra Budur.

Mamele care alăptează vorbesc la superlativ despre această experiență. Medicii vin și spun de ce e ceva benefic. Laptele matern are un conţinut perfect echilibrat de nutrienţi, vitamine, minerale şi anticorpi, și e hrana ideală bebeluşi până la 6 luni dar şi complementar unei alimentaţii diversificate până la 2 ani şi chiar după.  Oxitocina eliberată de corp în timpul suptului ajută mama să se atașeze de copil. Alăptarea scade riscul cancerului mamar şi ovarian și ajută la prevenirea depresiei post-natale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.