Doi vameşi de pe aeroportul John F. Kennedy s-au simţit rău după...

Doi vameşi de pe aeroportul John F. Kennedy s-au simţit rău după ce au deschis un colet suspect. Pachetul, testat pozitiv pentru VX, un gaz neurotoxic

1
DISTRIBUIȚI

CREDIT: STEVEN E. FRISCHLING / WORLD PICTURE NEWS

Doi vameşi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simţit rău duminică dimineaţa după ce au deschis un colet care ar fi putut conţine un gaz toxic, au anunţat surse din cadrul poliţiei federale (FBI).

Poliţia federală a declarat pentru AFP că a trimis o echipă să îi examineze atât pe cei doi vameşi, cât şi pachetul, care ar fi putut să conţină „substanţe toxice”.

New York Post scria pe site că acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternică de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar poliţia a declarat pentru AFP că sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor.

Postul de televiziune WNBC, care cita un funcţionar din cadrul poliţiei, a precizat că acest colet ar putea proveni din China.

Incidentul, care a avut loc în contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor ţinte americane, s-a produs în localul de primirea corespondenţei din străinătate pentru Coasta de Est.


Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.