Noi modificări la Codul rutier. Ce reguli vor trebui să respecte bicicliştii

Noi modificări la Codul rutier. Ce reguli vor trebui să respecte bicicliştii

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1838511916">

biciclisti pedalare 8

Mopediştii şi motociliştii nu mai au voie să transporte pasageri băuţi, iar bicicliştii sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate, conform noilor modificări aduse Codului Rutier, care a intrat în vigoare astăzi.

De asemenea, acolo unde nu există piste special amenajate pentru biciclişti, aceştia pot circula pe banda 1, cât mai aproape de bordură, astfel încât să nu încurce circulaţia.

Tot potrivit noilor prevederi, atât bicicliştii, cât şi mopediştii au obligaţia să circule pe un sigur rând, unul în spatele celuilalt.

În plus, un biciclist care circulă pe trotuar, pe pista special amenjată, este obligat să coboare de pe vehicul atunci când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

4 COMENTARII

  1. ..ce dracu va mirati asa?!…..nu e nimic nou!!! ce,pina acuma era voie sa circule biciclisti altcumva decit unul in spatele celuilalt?!!?……sau la trecerea de pietoni nu era obligatoriu sa te dai jos de pe bicicleta?!

  2. Deci legea permite bicicletelor sa circule pe trotuare numai daca exista piste special amenajate pentru biciclisti. Afara cu biciclistii din zonele pietonale!!! Se aude, Robu?

  3. Ce baliverne scrieti si voi! Iar referitor la mersul pe banda 1 „cat mai aproape de bordura…” idiotilor, biciclistul e participant la trafic, nu incurca pe nimeni, eventual bizoni, are dreptul la banda lui de circulatie (exclusiv banda 1), cui nu-i convine, sa il depaseasca! Iar restul de legi, sunt din totdeauna.

  4. dar sa faca benzi pt bicicliclisti s/a gandit cineva, ca in toata Europa trendul e spre protejarea lor. la noi, evident, pe toata lumea o doare in cot. sau nici acolo. ba mai si hulim! dupa care ne miram ca suntem ultimii pe toate flancurile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.