RCM Timişoara continuă să domine autoritar campionatul după victoria cu Ştiinţa Baia...

RCM Timişoara continuă să domine autoritar campionatul după victoria cu Ştiinţa Baia Mare

1
DISTRIBUIȚI

rcm -faru constanta09_resize

RCM Timişoara a câştigat bătălia de pe teren propriu cu echipa din Baia Mare la scorul de 26-6 în meciul contând pentru a doua etapă a play-off-ului. Timişorenii au obţinut punctul bonus ofensiv graţie celor patru eseuri marcate de Stephen Shennan, Cătălin Fercu, Paula Kinikinilau şi Giorgi Khositashvili şi urcă la cota 10 în clasament, ceea ce înseamnă că galben-albaţtri rămân lideri şi după această etapă indiferent de celălalt rezultat al meicului dintre Steaua şi Farul

Maramureşnii au avut câteva absenţe importante pentru acest joc, iar acest lucru a făcut ca misiunea elevilor lui Chester Williams să fie mai uşoară, întrucât adversarul  a nu reuşit niciun eseu. Bănăţenii au punctat cu prima încercare în minutul 8. După o fază făcută de Cătălin Fercu şi balonul culcat în terenul de ţintă de Shennan. Calafeteanu a transformat pentru 7-0, iar zece minute mai târziu, Fercu a adus al doilea eseu de 12-0, deoarece transformarea a fost ratată. Până la pauză, băimărenii au reuşit să puncteze după două lovituri de pedeapsă bătute de Daniel Clarke. RCM Timişoara a început ca din puşcî repriza a doua. Paula Kinikinilau a adus al treilea eseu, transformat la 19-6 de Calafeteanu. Jumătatea reprizei secunde i-a regăsit pe timişoreni în inferioritate numerică în urma eliminărilor de zece minute ale lui Randall Morrison şi Vasile Rus. Acest lucru nu a afectat scorul, iar Giorgi Khositashvili a adus punctul bonus în minutul 70, printr-un eseu în urma căruia georgianul a ieşit accidentat de pe teren. Băimărenii au fost aproape de un eseu de onoare la finalul jocului, dar George Oprea a fost placat la timp înainte de a culca balonul în terenul de ţintă al Timişoarei.

RCM Timişoara: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Rus, Nabalei, Calafeteanu, rose, Moala, Kinikinilau, Anesi, Shennan, Fercu. Au mai intrat: Tangimana, Morrison, Militaru, Khositashvili, Umaga, Lazăr, Turashvili.

Chester Williams a spus că mai sunt aspecte de perfecţionat în jocul echipei sale până la finală.


„Întotdeauna e un meci dificil când joci cu Baia Mare. Speram să pot juca un meci întreg cu 15 jucători, dar din păcate, am avut eliminaţi. Nu cred că arbitrajul a fost problema, ci mai degrabă a fost o problemă de concetrare, trebuie să fim concentraţi tot meciul, trebuie să repar asta până săptămâna viitoare. Nu sunt satisfăcut 100%, pot spune că sunt mulţumit, suntem încă în play-off şi mai avem mult de muncit. Ama vut multe oportunităţi pe care le-am irosit, şi dacă vrem să fim campioni din nou, trebuie să învăţăm să le folosim. Trebuie doar să ne îmbunătăţim concentrarea, în rest stăm bine”, a declarat Chester Williams după meci.

Căpitanul Stelian Burcea a spus că scorul putea fi mai mare.„Nu ştiu dacă scorul reflectă ceea ce a fost în teren. A fost un meci pe care Timişoara l-a dominat tot timpul, şi când nu a avut balonul, şi când nu l-a avut, am simţit acest lucru. Ne-am îndeplinit obiectivul, am luat cele 5 puncte din acest meci, mai mult nu se putea. Poate putea fi un scor mai mare, dar nu asta ne interesa, ne interesa să jucăm aşa cum ne dorim, să controlăm tot timpul jocul, şi în atac şi în apărare. Totdeauna sutn aspecte de îmbunătăţit, noi ne bucurăm că de la meci la meci evoluăm şi ne dăm seama de importanţa campionatul. A fost un derby şi chiar dacă pe teren nu s-a văzut, a fost un meci cu multă presiune, dăruire şi contacte foarte puternice”, a declarat Stelian Burcea.

Eugean Apjok, antrenorul de la Baia Mare spune că formaţia sa se mulţumeşte şi cu locul doi după play-off. „Nu ne-am aşteptat la înfrângere, am venit aici să jucăm, nicidecum să ne predăm, dar astăzi  am făcut în prima repriză şi în primele minute ale reprizei a doua trei eseuri cadou Timişoarei. Totuşi, asta nu înseamnă că Timişoara nu a meritat victoria. E o echipă foarte bună şi astăzi s-a văzut lipsa jucătorilor noştri de trei sferturi, iar linia de trei sferturi a Timişoarei a făcut diferenţa marcând trei eseuri mult prea uşor, greşeli nepermise. Am şapte jucători de pe linia de trei sferturi accidentaţi, dar asta nu este o scuză, toţi cei care fac parte din echipa noastră trebuie să îşi facă datoria când intră. S-a văzut şi lipsa de experienţă a unor jucători. Timişoara a luat o opţiune importantă pentru primul loc, două victorii cu punct bonus. În continuare noi ne vedem de obiectivul nostru, să jucăm semifinala pe teren propriu”, a declarat Eugen Apjok.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.