RCM Timişoara vrea victoria în meciul cu Steaua, dar va odihni o...

RCM Timişoara vrea victoria în meciul cu Steaua, dar va odihni o parte din titulari

0
DISTRIBUIȚI

rcm -faru constanta05_resize

Campionii se află în faţa ultimei etape din play-off, pe care o vor disputa pe teren propriu, contra Stelei. Timişorenii au 20 de puncte în clasamentul play-off-ului şi au deja garantată semifinala pe teren propriu. Conducerea a spus că îşi doreşte o victorie cu Steaua, dar de data aceasta Chester Williams va miza pe un prim „15”, din care vor lipsi jucători de bază.

Înaintea ultimei etape, Steaua are 15 puncte în clasamentul play-off-ului, iar Baia Mare 14. Farul Constanţa nu a contat mai deloc în ierarhie şi are 0 puncte. Maramureşenii joacă sâmbătă seara la malul mării şi au mari şanse să câştige. Practic, miza ultimei etape este cine va juca semifinala pe teren propriu dintre Steaua şi Baia Mare. RCM Timişoara „riscă” cu o serie de schimbări în echipa pentru jocul de sâmbătă. Vicepreşedintele Dan Dinu spune că are încredere că jucătorii care au fost mai mult rezerve anul acesta pot face o figură frumoasă. „Noi ne-am dorit foarte mult să câştigăm meciul cu Baia Mare pentru a le stopa invincibilitatea pe teren propriu. Am luat împreună decizia ca după înfrângerea de săptămâna trecută să dăm şansa pentru jocul cu Steaua mai multor jucători care au fost titulari în meciul cu Farul Constanţa, câştigat de noi destul de clar. Considerăm că merită această şansă. Nu considerăm că jucătorii lăsaţi înafara echipei sunt blazaţi. După atâtea jocuri poate a intervenit oboseala şi capacitatea lor de concentrare a scăzut”, a declarat Dan Dinu.

Chester Williams spune că avantajul principal al Stelei este faptul că jucătorii sunt în această formulă de mai multe sezoane.


„Steaua este o echipă puternică, joacă în aceeaşi formulă de cinci ani. Consider că forţa noastră a fost dată de faptul că am fost o echipă tot sezonul, şi că toţi jucătorii au vrut mereu să demonstreze că merită să joace”, a spus Chester Williams. Practic, pentru jocul cu Steaua schimbările vin în linia întâi, la postul de mijlocaş la grămadă, precum şi în cazul aripilor, centrilor şi fundaşului. Linia întâi va fi compusă dintre trei rugbyşti care au fost mai mult rezerve sezonul acesta, cel puţin în jocurile importante, Gigi Militaru şi Samuel Mariş ca pilieri, şi Otar Turashvili, revenit după o accidentare, taloneur şi căpitan. Stelian Burcea va lipsi la jocul cu militarii, iar în locul său va juca Randall Morrison, jucător care a mai fost în „15” sezonul acesta. Vali Calafeteanu va fi înlocuit cu Bizdina Shamkharadze, iar Jody Rose revine titular pe postul de uvertură. Cătălin Fercu va juca aripă, post pe care jucătorul născut la Braşov a mai evoluat în trecut, iar Mc Grath Van Wyk va primi şi el şansa titularizării pe acest post. Centri vor fi Johny Sola şi Ben Dominic Tuiatua, iar fundaş va fi Gabriel Conache. Jocul va începe sâmbătă la 10 dimineaţa pe Stadionul „Gheorghr Răşcanu”.

Echipa probabilă: Militaru, Turashvili, Mariş, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Nabalei, Shamkharadze, Rose, Fercu, Sola, Tuiatua, Van Wyk, Conache. Rezerve: Căpăţână, Ţăruş, Lazăr, Bradu, Dumitru, Umaga, Tangimana, Pungea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.