Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, pus la pământ de noua zebră...

Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, pus la pământ de noua zebră a Grădinii Zoologice. Cum s-a încheiat aventura

0
DISTRIBUIȚI

Zebra

Incident de cascadorii râsului, astăzi, la Grădina Zoologică „Pădurea Verde” din Timişoara. Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, a fost pus la pământ de zebra Keimoes, care de ieri este noul locatar al Grădinii Zoologice. Păţania a avut loc în prezenţa primarului Nicolae Robu, care a invitat presa să admire animalul exotic. În momentul în care îngrijitorii au eliberat zebra din încăperea în care este adăpostită, aceasta s-a speriat şi a început să alerge haotic în ţarc şi a dat de câteva ori cu capul în gard, în încercarea de a evada.


Adrian Bere, care a intrat în ţarc pentru a da o mână de ajutor, a încercat să fugă în momentul în care a realizat că situaţia a scăpat de sub control, însă Keimoes a fost vigilentă şi l-a urmărit, astfel că în doar câteva fracţiuni de secundă şeful Direcţiei de Mediu a fost pus la pământ. Adrian Bere a scăpat nevătămat.

Nicolae Robu, puţin speriat când a văzut că zebra a evadat din ţarc, a încercat să linişească ziariştii pe care i-a invitat să se adăpostească lângă copaci. Îngrijitorii au pornit în căutarea zebrei, care alerga frenetic prin spaţiile de la Grădina Zoologică, iar unul dintre aceştia s-a echipat cu o armă cu tranchilizant, însă, nu a mai folosită pentru că animalul s-a întors în ţarc. După ce apele s-au liniştit, primarul Robu a explicat că este normal ca animalul să reacţioneze aşa pentru că a fost adus abia de o zi la Timişoara, iar despre păţania şefului Direcţiei de Mediu a precizat că „mă bucur că nu a păţit nimic, îmi părea rău de el dacă se lovea. Săracul animal este stresat şi de aceea se comportă aşa”.

Zebra Keimoes a fost donată de reprezentanţii Grădinii Zoologice Leberec din Slovacia. Masculul s-a născut anul trecut în captivitate, iar în următoarele 30 de zile se află în carantină la Grădina Zoologică din Timişoara. Animalul exotic va putea fi admirat de vizitatori doar într-un anumit interval orar, în funcţie de starea vremii, starea de sănătate sau factorii de stres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.