Ce le-a cerut primarul Robu reprezentanților minorităților etnice la prima reuniune oficială...

Ce le-a cerut primarul Robu reprezentanților minorităților etnice la prima reuniune oficială cu scop consultativ

2
DISTRIBUIȚI
robu01 (2)
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

O acţiune de ochii lumii – aşa poate fi calificată prima reuniune a edilului-şef Nicolae Robu cu reprezentanţii minorităţilor care nu au aleşi în consiliul local şi judeţean. Cu o săptămâna în urmă primarul anunţa că se va întâlni cu minorităţile pentru ca acestea să îi spună cu ce probleme se confruntă, ajtându-le astfel să aibă acces la implementarea de soluţii eficiente.


În urma discuţiilor purtate, s-a stabilit ca „în decurs de 10 zile, până la următoarea întâlnire, toți reprezentanții participanți au fost invitați să prezinte în scris câte o informare oficială care să conțină o scurtă prezentare a principalelor problematici cu care se confruntă minoritatea pe care o reprezintă. Aceste problematici vor fi centralizate, urmând a se realiza de comun acord o prioritizare a acestora, precum și analizarea tuturor aspectelor”, anunţă primăria.

Au dat curs invitaţiei primarului Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Ucrainenilor, Uniunea Bulgară, Uniunea Sârbilor din România, Cehia/Consulatul Cehiei, Comunitatea italiană/Confindustria România, Timiș, Comunitatea evreilor. Rămâne de văzut în ce măsură edilul va ţine cont de doleanţele minoritarilor, având în vedere că, spre exemplu, în problema mutării Coloanei Fidelităţii în Piaţa Bălcescu lui Robu nu îi pasă de cerinţele maghiarilor.

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa ma autodenunț: fac parte din minoritatea celor care nu sunt de acord cu tot ce face / spune primarul Robu. Știu ca acest lucru este considerat un delict grav si tratat ca atare. Dar poate primesc si eu o invitatie la următoarea întîlnire. Măcar si de forma…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.