Chiţoiu: “Evaziunea n-a fost redusă faţă de 2012. Obiectivul a fost reducerea...

Chiţoiu: “Evaziunea n-a fost redusă faţă de 2012. Obiectivul a fost reducerea semnificativă”

2
DISTRIBUIȚI

daniel_chitoiu_99628800

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, ieri, că evaziunea fiscală a rămas la acelaşi nivel ca în 2012 şi nu a crescut în termeni reali, precizând că obiectivul la preluarea mandatului a fost reducerea semnificativă a acestui fenomen, dar Direcţia Anti-Fraudă va opera de la 1 noiembrie.


Ministrul a susţinut, într-o emisiune la RTV, citată de Mediafax, că de la preluarea mandatului obiectivul său a fost de a reduce semnificativ evaziunea fiscală, motiv pentru care a desfiinţat Garda Financiară, care şi-a dovedit ineficienţa în ultimii ani, şi a organizat un alt mecanism – Direcţia de Anti-Fraudă Fiscală.

El a susţinut că în această instituţie vor fi angajaţi peste 2000 de persoane. „Dacă ne raportăm la nivelul veniturilor colectate în 2013, raportat la 2012, avem o colectare 105,6%, deci în termeni reali cât la nivelul anului 2012. Nu avem o accentuare a evaziunii fiscale, dar nu avem nici o reducere (…) Dacă dăm la o parte inflaţia, nivelul colectării în 2013 este la nivelul din 2012. În 2013 evaziunea fiscală nu a crescut faţă de 2012. Pe noi ce ne interesează, ne interesează ca începând cu 1 noiembrie să avem o structură care să combată într-adevăr evaziunea şi frauda fiscală”, a susţinut Chiţoiu.

Foto: realitatea.net

2 COMENTARII

  1. Privitii-l ce fata de prostanac are, a reusit sprijinit de nasul Dan Radu Rusanu sa trimita acasa asa cum se lauda, toata structura PDL -lui, bratul inarmat al ANAF-lui, respectiv Garda Financiara si infintare unei noi structuri loiala PSD, cu membrii si simpatizantii acestora. Suntem o tara de ”cacat” nimeni nu ne mai poate salva. Adio prostime!!!!

  2. Stiti cine face parte din noua institutie a FRAUDEI ? Sefii sunt deja numiti . Atentie NUMITI pe criteriii politice . Majoritatea sunt VAMESI . Atentie VAMESI cu dosare si cu influente la nivel inalt . Oare cum se va organiza selectia in noua structura daca CAPIII acesteia sunt numiti pe criterii politice si vin din structura vamala , in care s-a dovedit ca sunt cei mai mari SPAGARI . ( vezi actiunea cu elicopterul si altele ) ? Ai baniii intri in noua structura , nu da i , nu intriii in noua structura . Problema este foarte clara . Ulterior urmeaza colectarea de la firme , pai nu ? pai da . Schema este deja facuta 10 locuri are cutare , 10 locuri are cutare , 10 locuri ptr . fiecare partid si tot asa mai departe . Oare cat este taxa ? Cine stie sa spuna ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.