Claudiu Crăciun, audiat în calitate de făptuitor în dosarul privind agresarea ministrului...

Claudiu Crăciun, audiat în calitate de făptuitor în dosarul privind agresarea ministrului Barbu

0
DISTRIBUIȚI

Claudiu-Craciun-si-Remus-Cernea-16-ian-2012

Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe au fost citaţi, astăzi, să dea declaraţii la Secţia 10 de Poliţie din Capitală în calitate de făptuitori în dosarul în care se fac cercetări privind incidentul în care a fost agresat ministrul Culturii, Daniel Barbu, potrivit unor surse din Poliţie, citate de Mediafax. Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe s-au prezentat la Secţia 10 Poliţie.

În urma audierilor, mai mulţi martori i-ar fi indicat pe Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe ca fiind persoanele care în seara zilei de 17 octombrie au spart luneta maşinii în care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu. Tot astăzi, la Secţia 10 Poliţie mai sunt aşteptate alte nouă persoane, acestea fiind citate în calitate de martori. Ministrul Daniel Barbu declara, în 19 octombrie, la Antena 3, că a fost identificat „autorul” incidentului din Centrul Vechi, în persoana „tânărului universitar fără operă” Claudiu Crăciun. „Ştim şi autorul, îmi permit să-l spun, Claudiu Crăciun, a fost identificat.


E păcat, că înţeleg că este un tânăr universitar”, a spus atunci Barbu.

Daniel Barbu a participat în 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul „Cafeneaua critică”, în Club A din Centrul Vechi. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia. Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine – poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul. Totodată, Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliţia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla demnitarul. Daniel Barbu a precizat că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului. Barbu este protejat, din 18 octombrie, de o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), el precizând că s-a simţit „în pericol” în timpul incidentului petrecut în Centrul Vechi al Capitalei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.