Cum ar fi încurcat „sifonările” comisarului şef Berbeceanu ancheta DIICOT legată de...

Cum ar fi încurcat „sifonările” comisarului şef Berbeceanu ancheta DIICOT legată de reţeaua de evaziune fiscală

7
DISTRIBUIȚI

berbeceanu cu mascati

Procurorii DIICOT au făcut o prezentare pe larg a reţelei de evaziune fiscală care era coordonată de soţii Titus şi Anişoara Biriescu şi care ar fi beneficiat de protecţia comisarului şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Anchetatorii au susţinut, în referatul prin care s-a solicitat arestarea preventivă a celor trei, că gruparea acţiona încă din 2003, liderii grupării folosind numeroase firme, controlate direct sau prin intermediari, majoritatea societăţilor comerciale având acelaşi administrator.

„Cu privire la această grupare există probe că a fost sprijinită în activitatea infracţională derulată, mai ales prin protecţie, de angajaţi ai autorităţilor statului cu atribuţii judiciare, respectiv de şeful BCCO Alba – cms. şef Berbeceanu Traian şi probabil de alte persoane, deocamdată neidetificate cert. Având în vedere aceste împrejurări, respectiv capacitatea învinuiţilor de a penetra autorităţile statului din jud. Hunedoara, aspect ce reiese din materialul probator administrat, se întăreşte susţinerea că o caracteristică a acestei grupări infracţionale a fost şi siguranţa, respectiv încrederea soţilor Biriescu, că anumiţi reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii de control ale statului sunt de partea lor, împrejurare datorită căreia au ajuns să se creadă de neatins, fapt care şi rezultă din anumite convorbiri telefonice şi pe care îl şi afirmau, lăudându-se cu protecţia lor realizată de Berbeceanu Traian. Acest fapt, respectiv protecţia asigurată, prin trecerea timpului şi derularea activităţilor infracţionale în mod continuu de către învinuiţi, a şi determinat producerea către bugetul statului a unor prejudicii foarte mari, stopate doar prin intervenţia organelor de urmărire penală de la DIICOT, ST Alba Iulia.


Astfel de activităţi ilegale, erau desfăşurate de soţii Biriescu de foarte mult timp, iar tupeul acestora de a cesiona societăţi comerciale folosite , chiar şi în timpu controlului, a cărui amânare o solicitau în prealabil, este sugestivă pentru dovedirea încrederii acestora în protecţia autorităţilor. (…) Semnificative în vederea prezentării modului de constituire şi acţiune a grupării, dar şi a modului de a gândii al inculpaţilor, respectiv în prezentarea unei aure de intangibilitate faţă de autorităţile statului creată în jurul acestora, sunt şi declaraţiile persoanelor audiate care confirmă legătura deosebită stabilită între soţii Biriescu şi cms.şef Berbeceanu Traian, anumite personaje din anturajul lor, apelând chiar la ei pentru a-i pune în legătură cu Berbeceanu Traian (ex. Vlaiconi Cristian ş.a.)”, susţin procurorii.
Cei care l-au pus sub acuzare pe Berbeceanu au susţinut faptul că „din cauza sprijinirii grupului şi deconspirărilor realizate cu privire la cauză de către Berbeceanu Traian, nu s-a reuşit probarea cauzei la întreaga ei dimensiune, respectiv nu s-a putut ajunge la persoanele care se ocupau în rafinării sau care era în linie, imediat după acestea, persoane care vindeau produsele obţinute sau contrafăcute de soţii Biriescu”.

7 COMENTARII

  1. ..si procurorilor le-au trebuit 10 ani ,din 2003!! si nici astazi n-au reusit sa probeze activitatea infractionala??? FACATURA ,FACATURA,FACATURA

  2. Nu inteleg nimic…la prima privire pare o facatura! Imi doresc sa nu fie adevarat! Sper sa fie comisarul de vina! Altfel iar ne facem de kkt…..dati stenogramele si probele in baza carora a fost arestat comisarul ca sa ne facem o idee corecta….nu dorim sa fim manipulati…..pe adresa de facebook a comisarului este o scrisoare din care intelegem ca totul este facatura….atacati acea scrisoare cu probe ca sa fim mandri de justitie

  3. asta-i Romania, „tara lu` este prajit”, vb stimbilului Mircea Badea!Eu am o decizie judecatoreaca definitiva si irevocabila, de izolare a unui locatar………… la un spital de psihiatrie din Timisoara si ce sa vezi: Primaria Timisoara nu pune in aplicare aceasta sentinta a Parchetului Timisoara! De ce? De ce, Primaria Timisoara, domnule Robu, nu puneti in aplicare o sentintza judecatoreasca? Mi se pare ca nepunerea in aplicare a unei sentintze judecatoresti este un caz penal, din cate stiu eu! Judecatoria nu comunica cu institutiile care tre sa-i puna in aplicare sentintza? Asa este legal! Deci,
    cine nu-si face treaba: Parchetul Timisoara sau Primaria Timisoara? Pe cine dau in judecata, deci, pentru ca nu-mi pune in aplicare sentintza referitoare la un caz de pericol public? Astept raspus de la oricare dintre aceste doua institutii!

  4. Halal instituilor din Romania, deci, ai caror functionari sunt platiti de la bugetul de stat si care sunt platiti degeaba, ca nu-si fac treaba! Stimate domn Robu, sunteti primarul Timisoarei, te rog sa intervii pentru ca serviciile tale din subordine sa-si faca treaba pentru care sunt platite, sau voi merge mai departe inclusiv cu aceasta indolentza a dvs.! Clara, Timisoara

  5. mai aveti ceva de spus despre justitia din Romania? Si daca spunem, ce? Cine ne ia in seama? Cine-ar trebuie sa ne ia in seama, doarme, sau n0are curaj………… vedeti ca legile nu sunt aplicate in Romania? Schimbam codul penal, de la anul viitor! Asa, si? Unele articole se vor aplica doar, adica acelea care-i privesc pe diversi inculpati politici, caci in rest…………. nimeni nu conteaza! Bravo, Ponta, mincinosule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.