Pe când anunță Ștefan Neculai, DJ-ul open format, revenirea Radio Guerrilla în...

Pe când anunță Ștefan Neculai, DJ-ul open format, revenirea Radio Guerrilla în FM

0
DISTRIBUIȚI

stefan1

Una din vocile de la Radio Guerrilla, Ştefan Neculai, a fost prezent pentru prima oară în oraşul nostru recent, când timişorenii au avut ocazia să asculte un set plin de delicatese muzicale, susţinut în clubul D’arc.

Ştefan, care face doi anişori de emisie la radio Guerrilla în luna aprilie a anului viitor se consideră a fi un DJ „open format“. „Există evident diferenţe între muzica ce o pun în cluburi şi cea de la radio. Sunt genul de DJ open format. Nu mă axez pe un singur gen de muzică. Stau şi ascult muzică nouă, iar piesele le selectez din toate genurile. Mă rog, aproape. Mă refer aici la deep house, drum and bass, dubstep – dar care s-a cam dus la vale- alternative, indie, rock sau heavy metal. Desigur, când sunt chemat undeva să pun muzică, mă informez şi pot să mă adaptez“, spune el. Şi totuşi, există un anumit gen de muzică ce nu intră defel în atenţia lui. „Pot să mă adaptez, dar nu pot pune melodii din top 40 de pe la noi. Nu pun Inna niciodată, de exemplu. Genul ăla, nu…..Pun cam ce se ascultă şi la Guerilla şi pot spune că cele două laturi se îmbină foarte bine. La Guerrilla se dă multă muzică de feel good. Dintre artiştii autohtoni mai pun Les Elephantes Bizzares, Omul Cu Şobolani, Alternosfera, chestii de genul ăsta“, spune Ştefan care este rezident al clubului bucureştean Expirat & Other Side.

Născut şi crescut la Iaşi, unde la vârsta de 16 ani a ţinut o rockotecă, Ştefan consideră că muzica din cluburile din ţara noastră este cam aceeaşi peste tot. „În principiu e cam aceeaşi chestie. Majoritatea cluburilor se axează pe comerţ, dar există în fiecare oraş locuri unde se ascultă altceva. Ce s-a schimbat este faptul că oamenii nu mai sunt fideli.


De exemplu, într-un loc din ăsta cu muzică bună, începi cu alternative, mai treci şi prin hip – hop, iar spre dimineaţă intri şi în muzica electronică. E un flux de oameni, lumea circulă. Dar nu sunt diferenţe mari între cluburile din Bucureşti şi din alte locuri din ţară“, spune el.

Aflat pentru prima oară ca DJ în oraşul nostru, Ştefan îi asigură pe toţi ascultătorii Radio Guerrilla că în scurt timp acesta va emite din nou şi pe frecvenţele din FM. „CNA-ul a retras licenţele trustului Realitatea Media. Nu ni s-au luat nouă licenţele, noi nu am făcut nimic greşit. Urmează ca în luna noiembrie să fie un nou concurs de acordare de licenţe. Pe scurt, vom reveni din noiembrie în FM. Ne-am bucurat că am beneficiat de suport extraordinar din partea fanilor, cărora ţinem să le mulţumim în mod special. E şi normal să revenim, căci suntem singurul radio altfel şi care într-adevăr  merită să fie pe piaţă“, spune el.

În ceea ce priveşte preferinţele muzicale proprii, DJ-ul de la Radio Guerrilla recunoaşte că nu a fost niciodată un fan Beatles. Şi-n plus, nu-i place nici Queen. „Nu am fost niciodata un fan Beatles, nu mi-au atras atenţia. Nici Queen nu mi-au plăcut niciodată, cu excepţia unor piese. Dacă e să aleg între Beatles şi Rolling Stones îi aleg categoric pe cei din urmă, ei sunt mai cu atitudine“, spune el. Cele trei piese aflate în topul său personal la ora actuală sunt Disclosure – You and Me (Flume Remix), Brick + Mortar – Bangs  şi Cause 4 Concern – Peepshow (Audio Remix).  Pe parcursul setului său din oraşul nostru, urechile destupate au avut parte de o sumedenie de incursiuni în diverse stiluri muzicale, programul său fiind unul multicolorat. În ceea ce priveşte piaţa DJ-ilor de „alternative“, Ştefan consideră că pentru a avea succes trebuie să ai o cultură muzicală solidă. „E absolut normal ca DJ-eii să pună muzică din genul ce se consumă. Până şi în zona asta numită alternative, trebuie să pui hituri. De fapt, şi în zona asta se pune mainstream, dar din alte genuri. Fiindcă cel care vine în club vrea să asculte ceea ce ştie. Dacă reuşeşti şi să educi publicul, asta înseamnă să îţi faci bine treaba ca DJ. Adevărul e că fiecare DJ are un backup. Şi asta pentru că reţeta succesului nu e aceeaşi peste tot. Ideea e să ai cultură muzicală îndeajuns de mare ca să poţi să îi ţii în club“, spune Ştefan, care peste cinci ani de zile se vede făcând aceleaşi lucruri la care se pricepe: radio şi seturi în cluburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.