PRESSALERT.ro transmite de la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul Nicolae...

PRESSALERT.ro transmite de la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul Nicolae Robu vs ANI UPDATE 4 Cum au reușit avocații să surprindă completul

5
DISTRIBUIȚI

robuclovni01.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, un nou termen din recursul procesului în care liberalul Nicolae Robu contestă decizia Agenției Naționale de Integritate prin care a fost găsit în incompatibilitate  pentru că a fost și senator și rector al Politehnicii din Timișoara. Dosarul a ajuns la instanța supremă în 2012, după ce Robu a pierdut în primă instanță la Curtea de Apel Timișoara, primul termen fiind stabilit în 8 mai 2012. De atunci, cauza a fost amânată de mai multe ori pentru diverse motive. Avocații lui Robu au tras de timp, invocând neconstituționalitatea legii în baza căreia a fost declarat în incompatibilitate, pentru ca la ultimul termen să solicite sesizarea Curții Europene de Justiție, cerere respinsă. Deși pierderea procesului ar duce la interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică în următorii trei ani de la rămânerea definitivă a deciziei ANI și implicit întreruperea mandatului de primar al Timișoarei, Nicolae Robu a susținut, în permanență, că nu se află în această situație, cel mult putând să nu le mai ocupe pe cea de senator sau rector. PRESSALERT.ro va transmite, astăzi, de la Înalta Curte de Casație și Justiție toate informațiile despre ce se petrece la acest termen în procesul Nicolea Robu vs ANI.

UPDATE 1 Procesul dintre Nicolae Robu și ANI este programat să înceapă la secția de Contencios Administrativ și Fiscal a ÎCCJ la ora 09.00, recursul fiind al treilea pe lista de ședințe a completului format din judecătorii Luiza Maria Păun, Doina Duican și Rodica Florica Voicu.

UPDATE 2 Primarul Nicolae Robu nu a venit la Curtea Supremă, în schimb în sală sunt prezenți doi apărători de la case de avocatură diferite.


Aceștia discută intens despre strategia pe care o vor aborda, principalul scop al acestora fiind de a obține o nouă amânare. Printre „armele” pregătite de ei se află și posibila invocare a unui nou motiv de recurs.

UPDATE 3 A început procesul.

UPDATE 4 Avocatul lui Nicolae Robu a invocat ” o chestiune prealabilă” referitoare la decizia ÎCCJ prin care s-a respins solicitarea de sesizare a Curţii Europene de Justiţie. „În cerere au fost două motive diferite invocate. Aţi analizat doar cele două întrebări din a două cerere, fără să vă pronunţaţi pe niciuna din cele patru întrebări din prima cerere. Reiterez solicitarea de a vă pronunţaţi şi pe prima parte”. Reprezentanta ANI a considerat că instanţa s-a pronunţat pe toate cererile, fapt ce l-a determinat pe avocatul lui Robu să susţină că adversara sa „se află la limita abuzului de drept. Am solicita să ne indice unde în motivarea instanţei se răspunde la întrebări”. În urma deliberării, instanţa a decis să rămână în pronunţare pe această solicitare, urmând să verifice cele invocate de apărarea lui Robu şi să se pronunţe. „Credeam că astăzi discutăm pe fond”, a concluzionat preşedintele completului. La ieşirea din sala de judecată, cei doi avocaţi s-au felicitat pentru reuşita de a mai obţine o amânare, stabilind ca data viitoare avocata să fie cea care va invoca motivul său de amânare.

5 COMENTARII

  1. Are noroc ca in aceeasi oala se afla si Androneasca de la psd buCUResti si ptr aia se tot amana. Oricum la anul tot il dovedesc baiatii si atunci ciao…

  2. ERA DE ASTEPTAT!! doar nu e careva nebun să creadă ca va primi vreo sentinta (pentru ca stie toata lumea ca va fi condamnat) pana in momentul in care Robu isi incheie mandatul, sau pana nu se rupe USL-ul!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.