Primarul Robu, o nouă decizie luată de unul singur prin care mai...

Primarul Robu, o nouă decizie luată de unul singur prin care mai goleşte bugetul local UPDATE Explicaţia pentru acest gest

11
DISTRIBUIȚI

robu bani 1

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că a luat, fără nici o justificare, o decizie, care însă va afecta bugetul Timişoarei. Printr-un mesaj postat sâmbătă seara pe profilul său de Facebook, edilul se declară uimit de faptul că e interpelat de studenți care susțin că ei nu mai pot circula gratuit pe mijloacele de transport în comun. ”Dragi studenți, (…) nu cu Primăria aveți o problemă, ci cu universitățile unde studiați”, concluzionează edilul.

Nicolae Robu explică faptul că ”am introdus în urmă cu câteva luni un sistem total debirocratizat prin care voi AVEŢI GRATUITATE pe mijloacele de transport în comun din Timişoara, subvenţia provenind 50 % de la bugetul local, 50 % de la Ministerul Educaţiei, prin intermediul universităţilor. Pentru că am primit semnale că universităţile şi-ar fi epuizat fondul alocat de Minister acestui scop, am hotărât ca, DACĂ ACEST LUCRU SE CONFIRMĂ, să preia Primăria şi partea de subvenţie pe care ar trebui să o asigure până la sfârșitul anului Ministerul, parte pe care ar fi trebuit să o vireze RATT-ului universităţile.


NICIO UNIVERSITATE nu a confirmat, însă, până acum, ÎN SCRIS, că fondul pe care Ministerul i l-a alocat pentru subvenţionarea a 50 % din valoarea abonamentelor s-ar fi epuizat şi, prin urmare, Primăria n-are temei să acopere mai mult de 50 %”. Primarul Timişoarei nu a explicat de la care capitol din bugetul local vor fi luaţi banii şi care este justificarea ca municipalitatea să acopere costurile ministerului.

 UPDATE Primarul Nicolae Robu a oferit,  astăzi, detalii cu privire la modul în care doreşte să acorde subvenţiile pentru transportul în comun pentru studenţi de la bugetul local, asta chiar dacă jumătate din bani ar trebui să vină normal de la ministerul Educaţiei. Robu a reamintim că în urmă cu puţină vreme consiliul local aproba ca studenţii să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun. Legat de banii aferenţi contribuţiilor de la Ministerul Educaţiei, Robu a menţionat că primăria nu va achita practic o sumă către RATT pentru ca stundeţii să circule gratis, ci că va fi vorba despre bani care vor merge de la primărie în conturile RATT în regim pauşal. Întrebat dacă găseşte normal să cheltuie banii timişorenilor pe transportul unor studenţi din alte oraşe, Robu a comentat că i se pare perfect firesc să îi sprijine pe studenţi, cunoscut fiind faptul că Timişoara are multe beneficii de pe urma faptului că este un mare centru universitar.

11 COMENTARII

 1. Pai bine tataie,ala ce se trezeste la 5 dimi sa ajunga la 6 la lucru si schimba 2 tramvaie si are 1000 lei salaru’ sa plateasca bilet da studentu’ ba ? tutzi guritza ta de liberal

  • ala care se trezeste 1000 de ron salar da studentul cat are? gandeste-te si tu putin inainte sa compari din punct de vedere financiar oameni care lucreaza cu niste copii…

  • ce sa mai zicem de-aia care sunt someri neindemnizati, tataie Robu? Eu n-am cerut ajutor Primariei Timisoara, desi am avut dreptul si inca mai am! Noi te-am ales, noi te von da jos, spagarule Robu! Te stiu de cand ti-ai luat spaga ca sa faci nesabuite, domnule Rector al Politehnicii!

 2. Au bani sa faca facultati , dar nu au bani de bilete…..trebuie doar studentii cu note peste 7 sa prumeasca gratuitati si doar cei care sunt la stat la fara plata

 3. Da/le, tataie, ca dai de la tine, nu ? Vezi ca mai e pana la campania electorala…Eu fac naveta de pe Lidia in centru, imi decontezi si mie, taticule ?

 4. Am locuit in TM la capatul lui 4 (Torontal)
  In generala la 18, … 8 ani, mers pe jos

  Colegiu Banatean – 4 ani, pe jos sau cu bicileta. Am folosit tramvaiul de 5 ori in timpul liceului si am constatat ca faceam mai mult cu tramvaiul decat pe jos. Avantajul mersului pe jos este ca stii cand pleci si cand ajungi. Cu RATT-ul…..

  Univ de Vest – 4 ani… pe jos sau cu bicicleta ….si iata-ma ca nu am murit. Tin minte ca perforam bilet cand rar foloseam RATT-ul, nu gratuitati sau subventii.

  Hai elevi si studenti…mersul pe jos face piciorul frumos 🙂

 5. De mosi aia care au avut o viata intreaga sa faca bani, nu spuneti nimic ca au gratuit dar va legati de studentii care abia si-au inceput viata.de unde sa isi plateasca abonamentul ca nici macar alocatie nu primesc.daca va intereseaza doar binele propriu macar nu mai spuneti ca va ingrijoreaza binele tarii

 6. Are dreptate Rafael…suntem atat de inumani si de rautaciosi incat nu ne putem bucura si nu putem fi recunoascatori nici atunci cand ni se fac aceste favoruri.,Pai, voi cei care criticati aceasta masura buna, de unde stitri cxe s-ar face cu banii aceea daca nu ar fi dati ptr studenti? Cati bani sunt in buget …stiti cumva pe ce se duc? Mai bine taceti naibii din gura si bucurati va cand primaria acorda si pentru societate cate ceva din buget.Nu e vina nimanui ca tu sau voi in vremea studentiei ati avut parte de primari avari si hapsani care au pus fiecare banut din buget doar in buzunarul propriu.D nu Robu, este un primar cum n a mai avut Timisoara, nu conteaza culoarea lui politicxa , conteaza sufletul si constiinta lui.De cand e primar a luat multe masuri pentru populatie.Asaca , mancati va cuvintele si ..taceti naibii!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.