Primarul Timişoarei anunţă creşterea subvenţiei pentru gigacalorie. Vezi decizia legată de contorizarea...

Primarul Timişoarei anunţă creşterea subvenţiei pentru gigacalorie. Vezi decizia legată de contorizarea individuală

0
DISTRIBUIȚI

sediul-colterm-021

Adio facturi umflate la încălzire pentru timișorenii care sunt dispuși să scoată bani din buzunar pentru investiții. Edilul șef Nicolae Robu a declarat astăzi că „dorim să sprijinim contorizarea individuală a agentului termic şi vom genera o hotârâre de consiliu local prin care vom suporta din bugetul primăriei costurile de achiziţie a contoarelor urmând ca celelalte cheltuieli să fie suportate de cătăţeni. Contorizarea individuală se va realiza în regim benevol şi ea va putea fi făcută doar acolo unde pe o scară toţi abonații Colterm sunt de acord să suporte cheltueille ce le revin lor”.

Legat de pierderile care vor rămâne la fel, dar ale căror costuri vor fi suportate de un număr mult mai mic de oameni, Robu a comentat că le suportă Coltermul, „se desfășoară un proces de retehnologizare îmunătăţirea tehnologiei pentru ca poluarea să fie cât mai redusă şi darea în folosinţă a unor noi echipamente, dar şi modernizarea reţelelor de transport mai ales acolo unde distanţa de la CET Sud este foarte mare”.


Cu toate că este posibil ca primăria să facă pună proiectul în aplicare în acest an, Robu spune că o prima măsură importantă cu privire la Colterm se va lua mâine în plenul CLT. „Vom face o rectificare de buget pentru ca primăria să îşi plătească datoriile faţă de Petrom gaz, dar vom avea nevoie şi de o rectificare mai complexă de buget săptămâna viitoare”. Nu mai puțin de opt milioane de lei vor fi alocați mâine către societate locală de termoficare, a spus primarul.

După ce a povestit circa cinci minute despre societățile locale de termoficare din alte orașe și a prezentat o statistică legată de creșterea prețului la gaz, Robu a menționat că va cere consiliului local ca subvenția alocată pentru gicalorie să fie majorată de anul viitor. Cu toate acestea, Robu nu poate spune dacă facturile vor scădea sau vor rămâne la fel, dar știe miza finală ca sistemul centralizat să fie la fel de reantabil ca și încălzirea pe gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.