Peste 10.000 de pelerini din toată țara se roagă la mormântul „sfântului...

Peste 10.000 de pelerini din toată țara se roagă la mormântul „sfântului neîncoronat al Ardealului”, la Mănăstirea Prislop FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 DSC00567

Mii de credincioși din toată România se roagă astăzi la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca pentru a comemora împlinirea a 24 de ani de la moartea celui supranumit „sfântul neîncoronat al Ardealului”. Autocarele au dus credincioşii până aproape de mănăstire, apoi şoferii au făcut cale întoarsă spre parcările amenajate special pentru a evita blocajele, iar câteva sute de credincioşi şi-au petrecut noaptea în rugăciune în apropierea mormântului „sfântul neîncoronat al Ardealului. În timpul slujbei oficiată de 16 preoţi printre care şi Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, dar şi înalte feţe bisericeşti venite din mai multe judeţe, peste 12.000 de credincioşi s-au rugat într-un glas.

Credincioşii s-au îndreptat spre cimitirul unde este îngropat părintele Arsenie Boca şi au aşteptat ore în şir cu flori în mâini şi lumânări pentru a putea spune o rugăciune la mormânt şi pentru a atinge crucea de la căpătâi. Oamenii spun că rugăciunile pe care le-au rostit la Mănăstirea Prislop le-au adus liniştea în familie şi i-au ajutat să treacă peste momente de cumpănă.

DSC00540

O tânără familie din Oradea, Emilia şi Mihai Linca, spune că ani în şir s-au rugat ca să aducă pe lume un copil, iar anul trecut după femeia s-a rugat la mormântul părintelui Boca tratamentele medicale au reuşit, iar acum au un băieţel sănătos.


„Ne-am fi dorit să venim împreună cu fiul nostru la mormântul părintelui Arsenie Boca pentru a-i mulţumi pentru darul de preţ pe care ni l-a făcut. Copilul e prea mic şi afără e foarte frig. Avem de gând ca în primăvară să venim împreună cu el pentru a-i mulţumi toţi lui Dumnezeu”, a spus Emilia Linca.

Dacă de dimineață erau aproximativ 12.000 de credincioși la Prislop, spre sfârșitul zilei sunt așteptați nu mai puțin de 15.000. „Atmosfera a fost una de linişte şi calm. Credincioşii au înţeles că trebuie să păstreze ordinea la Mănăstirea Prislop. Pelerinii vin în continuare şi credem că vor fi peste 15.000 de oameni care se vor ruga astăzi la mănăstire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

DSC00543

În 28 noiembrie s-au împlinit 24 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, fostul stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii l-au transformat pe Arsenie Boca într-un sfânt. El este „Sfântul neîncoronat al Ardealului”.

DSC00559

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.