RĂZBOI ÎN USL Primarul liberal Robu cere PSD înlocuirea din funcţie a...

RĂZBOI ÎN USL Primarul liberal Robu cere PSD înlocuirea din funcţie a viceprimarului Traian Stoia. Vezi acuzaţiile UPDATE 4 Ce spune Titu Bojin

DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Primarul Nicolae Robu a cerut, astăzi, în mod oficial ca PSD să-l schimbe pe Traian Stoia din funcţia de viceprimar al Timişoarei. Anunţul a fost făcut la inaugurarea unor străzi din zona Ronaţ. Robu şi-a motivat decizia prin faptul că nu mai poate colabora cu Stoia, motivând că pesedistul nu-şi respectă atribuţiunile şi nu îndeplineşte sarcinile care-i revin. Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că Stoia a făcut publice informaţii despre anchetele legate de ilegalităţile din Primăria Timişoara, susţinând că face, astfel, deservicii de imagine municipalităţii, „Marius Cristescu este şeful domnului Stoia la Bega. În Primăria Timişoara, şeful este unul singur – Nicolae Robu”, a susţinut primarul. Ulterior, edilul a explicat că nu-i acuză de nimic pe fraţii Cristescu, dar că Traian Stoia trebuie să respecte sarcinile trasate de el. Primarul s-a arătat nemulţumit de faptul că vicperimarul ar fi mers în control la clădiri istorice şi instituţii şcolare însoţit de Marius Cristescu, deşi atribuţiile legate de acestea îi revin viceprimarului PNL Dan Diaconu. Traian Stoia a făcut, în mandatul său de viceprimar, numeroase dezvăluiri despre mafia imobiliară ţigănească şi modul în care s-a reuşit ca multe vile să ajungă la falşi proprietari.  Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Viceprimarul Traian Stoia a replicat „nu primesc lecţii de la Robu care-şi însuşeşte ideile altora şi le prezintă ca fiind ale sale. Deranjează că în conferinţele de presă am prezentat ilegalităţi comise pentru că domnia sa are o înţelegere cu nu ştiu cine Cere ce vrea şi va primi ce merită. Am făcut două solicitări către primar pentru poliţişti locali care să se ocupe de monumentele istorice şi de personal pentru a pune în aplicare cele dispuse prin controlul Curţii de Conturi.


Partidul va reacţiona normal”.

UPDATE 2 Informat de un jurnalist că Stoia ar fi declarat că primăria este controlată de Sanda Greblă, Robu a răbufnit „acest tip de declaraţii mă fac să regret că nu am luat această decizie mai devreme. Cunosc şi eu multe lucruri ilegale care s-au petrecut. Dacă este nevoie, voi vorbi”.

UPDATE 3 Liderul PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu a declarat pentru PRESSALERT.ro că „pentru mine este o surpriză . Nu ştiu ce a determinat poziţia dânsului, dar în mod cert vă spun un lucru – mă aşteptam ca problemele să fie discutate, în primul rând, în interiorul USL Timiş. Dacă au fost probleme, să încercăm să le rezolvăm, după aceea să avem cerinţe de acest tip, radicale, dacă nu se rezolvă. Oricum, este problema PSD-ului cine este viceprimar. Până acum, nu avem nici cel mai mic motiv să-i retragem sprijinul lui Traian Stoia deoarece nu am avut, până acum, nicio semnalare de încălcare a protocolului, Nu l-am auzit până acum pe domnul primar să transmită către PSD eventuale nemulţumiri legate de viceprimarul PSD. Sunt total nemulţumit de modul modul în care domnul primar a pus problema”.

UPDATE 4 Contactat de PRESSALERT.ro, președintele PSD Timiș și șeful Consiliului Județean Timiș Titu Bojin a declarat că primarul l-a sunat astăzi, extrem de supărat, să-l anunțe că nu mai poate tolera relația cu Stoia. Bojin spune că i-a cerut să aibă răbdare, însă Robu a precizat că nu se mai pune problema de așa ceva. „Domnul Robu a solicitat retragerea sprijinului poate de la un alt partid. O să discutăm cu aleșii din consiliul local și vom vedea dacă nu cumva e o problema de nepotrivire. Nu retragem sprijinul politic, o să analizăm, o să vedem,  e nevoie de o discuție”, a precizat șeful PSD. Acesta a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire în care se va analioza activitatea lui Stoia și se vor căuta soluții la această problemă. Se poate ajunge la reducerea atribuțiunilor viceprimarului PSD, de exemplu, însă nu se pune problema de schimbare, promite Bojin. „E ca și cum aș cere eu să-l schimbe pe Marian Vasile (vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, membru PNL – n.r.)”, a încheiat șeful CJT.

16 COMENTARII

 1. În Primăria Timişoara, şeful este unul singur – Nicolae Robu”, a susţinut primarul.

  Gresit domnule Primar, in Primaria Timisoara seful este intotdeauna CETATEANUL orasului Timisoara. Aceasta functie nu poate fi furata de NIMENI.

  Daca imi aduc aminte bine, Stoia dorea sa fie respectata LEGEA si cluburile sa respecte programul de liniste si sa nu deranjeze locatarii din vecinatatea lor iar tu doreai ca tinerii sa poata sa petreaca toata noaptea indiferent daca asta inseamna ca vecinii cluburilor sa nu poata dormi din cauza muzicii.

  PS: urasc psd-ul dar acest Stoia are de mai multe ori dreptate decit Robu.

 2. Stoia este omul Cristestilor, acesti aventurieri care au cumparat prin mijloace cel putin discutabile o gramada de intreprinderi in Timisoara (si nu numai) si apoi le-au falimentat folosind ramasitele in interes imobiliar. Acestia sunt adevarati capitalisti de carton si singurul lucru la care se pricep sunt sforariile pe bunul public prin intermediul politicienilor marunti, gen Stoia, pe care-i manevreaza. Chiar daca Robu are idei putine si fixe il prefer de 100 de ori mai mult decat pe un corupt al Cristestilor. Concluzie: Bravo ROBU!!!

 3. DOMNUL ROBU SA CEARA DEMISIA OAMENILOR LUI CU CARE FORMEAZA O CLICA NU MAI ARATATI A PRIMAR VA PUTETI RETRAGE CU FRUNTEA SUS SANTETI UN MINCINOS PS;STITI LA CE MA REFER DACA NU ERA P.S.D. NU ERATI NICI CONSILIER

 4. Era si timpul sa ia primarul o decizie de acest gen ca nu se mai putea, vice-primarul din partea celor de la psd facea numai lucri foarte murdare pentru ca este constrans de altii. Stima pentru ce ati facut ca primar

 5. Foarte bine a facut domnu Robu, odata ce domnu Stoia nu are cuvant atunci clar nu are ce cauta langa oameni buni ca Robu. Felicitari pentru o decizie corecta!!! 🙂

 6. acest robu este cel mai patetic primar pe care l-a avut vreodata Timisoara, la mare concurenta cu un alt penibil, Radu de la Constanta, nu sunt pasionat de politica dar cred ca, administrativ, traian stoia ar fi un primar mult mai bun decat mahalagiu asta de nicolae, parerea mea…

 7. Domnul primar a facut multe lucruri frumoase pentru acest oras, dar se pare ca nu este lasat in pace sa faca ceea ce si-a propus.Pacat ca sunt oameni care isi doresc sa realizeze ceva in interesul cetatenilor dar de cele mai multe ori li se pun bete in roate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.