Un cutremur violent a zguduit estul Japoniei, inclusiv Tokio

Un cutremur violent a zguduit estul Japoniei, inclusiv Tokio

0
DISTRIBUIȚI

SEISMOGRAF-10910-3

Un cutremur violent de magnitudine 5,5 a zguduit în această dimineață o mare parte din estul Japoniei, inclusiv capitala Tokio, a anunțat Agenția națională meteo, informează AFP, citată de Agerpres. Epicentrul seismului, produs în jurul orei 7.38 (ieri, 22.38 GMT), a fost localizat în prefectura Ibaraki, la nord de Tokio, la 70 km adâncime.

” Nu există niciun risc de tsunami”, a precizat agenția. Nicio anomalie nu a fost constatată la centrala accidentată de la Fukushima, de asemenea zguduită, și nici la alte situri nucleare din regiune, toate oprite din martie 2011, potrivit operatorilor în cauză.


Cutremurul a durat aproximativ treizeci de secunde și a fost resimțit de mulți locuitori ai capitalei.

Trenurile de mare viteză Shinkansen au fost oprite câteva minute pentru controlul căilor, dar traficul a revenit rapid la normal. Pe aeroportul Tokio-Narita, cutremurul a fost de asemenea resimțit dar nu prea tare și nimic nu a perturbat operațiunile. „Pot să se producă replici, așa că fiți vigilenți”, a indicat însă Agenția. Acest nou puternic cutremur în est s-a produs exact la două săptămâni după un altul, chiar mai violent, de magnitudine 7,1, ce a provocat un mic tsunami pe coasta de nord-est a Japoniei, dar fără să facă victime sau pagube.

Japonia rămâne traumatizată de cutremurul cu magnitudinea 9 ce a avut loc în largul coastei de nord-est pe 11 martie 2011 și a declanșat un gigantic val de mare de peste 10 sau chiar 20 de metri în unele locuri, ucigând mai mult de 18.000 de persoane. Acest tsunami a fost la originea catastrofei nucleare de la Fukushima, un complex nuclear care este în continuare extrem de vulnerabil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.