EXCLUSIV Viața după Genius: ce surpriză pregătește Oana, solista trupei care a...

EXCLUSIV Viața după Genius: ce surpriză pregătește Oana, solista trupei care a făcut furori în România anilor ’90

0
DISTRIBUIȚI

oana1 [1024x768]

Oana Vîncu, fosta solistă a trupei Genius, care în anii ’90 a făcut furori în muzica dance autohtonă, s-a reapucat de muzică după 14 ani de pauză, noul ei single fiind un duet cu Gabriel Cotabiţă, „Patul gol“, o reală surpriză pentru melomanii din întreaga ţară. „M-am reapucat de muzică după 14 ani ani de pauză. Poate am avut nevoie de timpul ăsta să-mi reîncarc bateriile. Viaţa m-a învăţat să nu spun niciodată niciodată, aşa că şi revenirea mea pe scenă avea o ‘portiţă’ pregătită, doar că aveam nevoie de dorinţa de a o deschide. Această portiţă am deschis-o în luna aprilie, când l-am sunat pe Sorin Bocerean (fostul manager Genius), şi l-am rugat să-l întrebe pe Gabriel Cotabiţă dacă i-ar plăcea să cânte o piesă în duet cu mine. Piesa nu exista în momentul acela, dar în timp ce aşteptam răspunsul lui Gabriel, mi-a venit şi inspiraţia, şi am scris piesa. Din fericire, răspunsul a fost unul pozitiv, iar de aici, lucrurile au luat încet formă, născându-se piesa ‘Patul Gol“, ne-a povestit Oana, care a mai adăugat că noua ei melodie apare pe coloana sonoră a filmului ‘Deja Vu’ (Dan Chişu) şi că aceasta va avea parte şi de un videoclip.

Compune și predă la Școala Populară de Arte

Alături de Cezar şi Ovidiu Hălmăgean, Oana a avut parte de un succes deosebit cu piesele „Oraşul trist”, „Macho Man”, „Îmi plânge inima” sau „Vara”.


Începând din luna septembrie, Oana a devenit profesoară de canto la Şcoala Populară de Arte şi, conform mărturisirilor proprii, s-a apucat de compus mai multe piese. „Compun şi lucrez la mai multe cântece. Nu pot spune că mi-a lipsit muzica, pentru că ea face parte din mine. Suntem de nedespărţit, chiar dacă eu am încercat să o ignor în toţi aceşti ani. Cred că am soundtrack-ul meu interior. Găsesc câte un cântec pentru fiecare stare. ‘Setea’ de cântat se poate ‘stinge’ doar cântând, şi nu-ţi trebuie o scenă penru asta. Scena intervine atunci când vrei să împarţi ‘o parte din tine’ cu cei care te ascultă. Timp de 14 ani pot spune că n-am fost prea ‘darnică’“, ne-a declarat Oana.

În ceea ce priveşte scena muzicală actuală, solista spune că nu poate să facă nicio comparaţie, având în vedere că lucrurile s-au schimbat radical în perioada de când n-a mai activat sub lumina reflectoarelor. „Despre scena muzicală actuală nu pot spune prea multe, pentru că diferenţa e enormă faţă de vremurile în care activa Genius. Pe atunci existau doar câteva formaţii, şi nu erau sutele de cluburi în care se poate cânta live ca şi acum“. Alături de compoziţiile proprii, Oana se gândeşte să interpreteze şi melodii compuse de alţii. Iar în privința cover-urilor… nu spune niciodată „niciodată”. „Cred că fiecare cântă exact cum şi ce îi place. Am cântat şi eu cover-uri prin 2003. Ţin minte momentul în care am început să compun şi altfel de muzică, nu doar dance, şi mi-am dat seama ce frumos e să transmiţi ceva ce-ţi aparţine, un gând, un sentiment, celui ce te ascultă. Pentru mine e mai uşor să cânt ce scriu. Dar nu spun niciodată ‘niciodată’. Cine ştie dacă într-un moment al vieţii nu-mi voi dori să cânt cover-uri? Acum dorinţa mea e să cânt şi piese ale căror compoziţie nu-mi aparţine. N-am făcut-o niciodată, şi vreau să încerc“, a încheiat Oana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.