Când vor avea toate comunele din Timiş reţele de apă. Plus...

Când vor avea toate comunele din Timiş reţele de apă. Plus ce spune directorul Aquatim despre preţuri în 2014

0
DISTRIBUIȚI

apa

Aquatim se pregătește să acceseze noi fonduri europene, bani care vor fi folosiți pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. În acest sens, reprezentanții companiei de apă intenționează ca imediat ce va fi finalizat proiectul de 119 milioane de euro, prin intermediul căruia se vor realiza sute de rețele de alimentare cu apă și canalizare, să se inițieze un nou program. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a ținut să precizeze faptul că aceste proiecte nu sunt realizate din banii timișorenilor, ci din fondurile care vor veni de la Uniunea Europeană.


“Cred că suntem unii dintre investitorii importanți ai acestui județ, iar aceste investiții nu le facem din buzunarul timișorenilor, ci sunt bani care vin de la Bruxelles și vorbim de proiecte de sute de milioane de euro. În 2014 sperăm să finalizăm lucrările din cadrul proiectului de 119 milioane de euro și să inițiem altul de 150 de milioane de euro”, a explicat Ilie Vlaicu.

Reprezentanții Aquatim preconizează că vom putea vorbi despre servicii complete de alimentare cu apă în toate comunele din județul Timiș abia prin anul 2042. Până atunci, compania de apă intenționează să inițieze proiecte în valoare de peste 700 de milioane de euro. Ilie Vlaicu anunță că nu se știe dacă tarifele la apă vor crește în anul 2014, dar în cazul în care acest lucru se va întâmpla, prețurile “vor rămâne în permanență în zona acceptabilă de cetățeni pentru că dorim să atragem în continuare bani de investiții de la Uniunea Europeană. Menținem trendul, punem un leu și investim patru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.