Timișoreanul Ioan Holender, laureat Aspen Leadership Awards și medaliat de MTS. Ce...

Timișoreanul Ioan Holender, laureat Aspen Leadership Awards și medaliat de MTS. Ce spune despre distincție

1
DISTRIBUIȚI

MTS - Nicolae Banicioiu - Ioan Holender

Unul dintre cei mai celebri timișoreni ai momentului, Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Enescu, a  fost distins cu “Premiul pentru Merite Deosebite aduse la Promovarea Valorilor Patrimoniului Cultural al României” în cadrul Aspen Leadership Awards. Fostul director al Operei de Stat din Viena a primit distincția aseară, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Anuale Aspen Leadership Awards. “Acest premiu este, în primul rând, al publicului”, a declarat Ioan Holender. “Publicul a făcut ca Festivalul George Enescu să crească și să devină evenimentul internațional care este astăzi. Premiul arată totodată și cât de importante sunt cultura și arta pentru români, valori cu ecou profund pe termen lung, ca peste tot în lume”.

Ioan Holender credit foto Aspen Insitute Romania

MTS - Distinctie oferita domnului Ioan Holender

Ioan Holender este unul dintre timișorenii cu care ne mândrim.


Din 2003 este  Directorul Artistic al Festivalului Internațional “George Enescu”. A fost cel mai longeviv director al Openei de Stat din Viena și este membru de onoare al acesteia și al Vienna Volksoper. A primit Medalia de Aur “Franz Schalk” din partea Orchestrei Filarmonicii din Viena, precum și titlul de cetățean de onoare al Timișoarei. Holender este, de asemenea, consilier al prestigioasei Metropolitan Opera din New York și lector al Universității din Viena.

La o zi după onorantul premiu,  astăzi, ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a avut o întrevedere cu Holender, ocazie cu care ministrul l-a felicitat şi i-a oferit o distincţie pentru promovarea culturii în rândul tinerilor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.