Coloană de tir-uri parcate pe centura Timișoarei: transportatorii protestează împotriva legislației și...

Coloană de tir-uri parcate pe centura Timișoarei: transportatorii protestează împotriva legislației și a creșterii accizei la carburanți

0
DISTRIBUIȚI

tiruri

Șaizeci de tir-uri și autocamioane s-au parcat pe centura Timișoarei, în această dimineață, în semn de peotest față de  legislaţia din transporturi care nu  s-a îmbunătăţit, dar şi din cauza creşterii accizei la carburanţi. Mașinile se află, potrivit Poliției, în afara părții carosabile, pe DJ 691, lângă sensul giratoriu de la Giarmata Vii.

„Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea.


Începând de luni, 9 decembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat”, a declarat Augustin Hagiu, președintele Confederației Naționale Rutiere.

Decizia de intrare în grevă a fost luată pe 29 noiembrie, de către reprezentanţi ai transportatorilor din 24 de judeţe ale ţării, precum şi de lideri ai Asociaţiei Patronale a Transportatorilor din Arad, Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Federaţiei Transportatorilor Europa, Asociaţiei Transportatorilor Rutieri în Construcţii, Breslei Marilor Transportatori din Cluj şi Asociaţiilor transportatorilor rutieri de mărfuri din Maramureş, Transilvania, Moldova şi Constanţa, patronate membre al Confederaţiei Naţionale Rutiere.

Foto: vivafm.ro/ARHIVĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.