Ai cumva muzică din aia gen Biniak?

Ai cumva muzică din aia gen Biniak?

15
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Gusturile tinerilor timişoreni care frecventează cluburile urbei par a se modifica în ultima vreme. Asta se observă cu ochiul liber şi printr-o simplă consultare a programului afişat de locaţiile cu pricina. Dacă mai demult cluburile erau ticsite de aşa-numite concerte cu aşa-numiţi „artişti“ români celebri doar pentru că au parte de heavy-rotation la posturile de radio de gen KitchFM, în ultima vreme şuşele de acest fel s-au mai rărit, semn că – cel puţin la suprafaţă – o bună parte a populaţiei care se distrează weekend de weekend în asemenea locuri a migrat către altceva. Desigur, a mai rămas la modă şi nemuritorul karaoke, ocazie perfectă pentru a ieşi cu gaşca la o noapte de beţie, dar per ansamblu, în cluburile din oraş încet-încet a devenit trendy să se asculte şi house.

Mai exact, deep house. „Muzică din aia gen Biniak“, cum spunea la un moment dat o reprezentantă a sexului feminin, profund îndrăgostită de genul ăsta, dar care nu ştia niciun alt nume reprezentativ pentru acest stil muzical. Desigur, genul ăsta a născut şi câteva vedete locale.


Care se laudă cu mixurile lor „aruncate“ pe Soundcloud sau cu câte un remix. Care ar fi putut fi făcut mult mai bine de orice posesor de ureche muzicală, dar asta e deja altă poveste.  Multe din personajele care se învârt în zona asta nouă de deep house n-au nici cea mai mică legătură cu stilul acesta. N-au dat „play” în viaţa lor la vreo piesă care spune „Not everyone understands house music, it’s a spritual thing, a body thing“. Pentru ei, ATB intră la capitolul retro.

Din păcate, puştanii ăştia cu figuri în cap nu simt nimic pentru genul acesta de muzică. Pur şi simplu s-au reorientat, pentru că în zilele noastre, ca să fii un bun DJ, trebuie s-o arzi pe deep house. Trebuie să pui acele şase, şapte melodii care fac furori, să dai „play” la mixul ăla fain cu Ed Sheeran şi gata. Dincolo de „spoiala“ asta de deep house, personajele cu pricina debordează de incultură. Şi publicul s-a reorientat, aşa că să nu vă miraţi dacă printre indivizii care s-au îndrăgostit brusc de beat-ul de 122BPM regăsiţi persoanele care-şi făceau veacul prin manelării. Din peisaj nu lipsesc băieţii cu cămăşi descheiate şi blugii cât mai mulaţi cu putinţă, asta aşa, ca peisajul să fie complet. Parafrazând vorba aceea cu „românu s-a născut poet”, am putea spune că hipsterul din zilele noastre s-a născut dintr-un tată pe care îl chema „deep” şi dintr-o mamă numită „house“. În oraşul nostru, adevăraţii DJ de house şi alte derivate stilistice pun muzică pentru 30, 40 de oameni. Puţini, dar buni. Posesori de urechi desfundate şi cultură muzicală. Ceilalţi sunt pe val. Un val cât se poate de fals, însă.

15 COMENTARII

  1. Sa dai play si sync la 2 piese nu te face dj, daca pui piesa cu piesa dictata de cineva… la fel, nu esti dj ci marioneta. Ca sa fii dj, trebuie sa ai atitudine, sa stii sa faci contra-vantului si sa nu te stropesti, stii cum zic ? :)) evident, atitudinea nu iti va garanta un loc la pupitru, el este rezervat celor care pupa in dos.

  2. Chiar nu stii care sunt?Totul a inceput cu pontonul de la valiug unde patronul dupa si-a facut locul popular cu ajutorul party-urilor tinute de dj-ii din Tm care chiar pun house adevarat le-a dat eject ca sa isi stranga cocalarii de prin fostele manelarii sa arunce cu bani pe jos.Uitate la toti „marii” rezidenti actuali ai pontonului,epic,toniq si mai stiu eu ce alte mizerii fac..aia sunt adevaratii poponari care isi bat joc de muzica house.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.