Cinci noi poduri pentru Timișoara. Cât costă construcțiile pe care Robu le...

Cinci noi poduri pentru Timișoara. Cât costă construcțiile pe care Robu le vede „ieftine”

5
DISTRIBUIȚI

timisoara_foto_VirgilSimionescuTimisoaraOrasEuropean

La finele anului trecut primarul Nicolae Robu a anunţat că vrea să construiască nu mai puţin de cinci noi poduri în Timişoara. „Imediat după adoptarea bugetului local vom da drumul la licitaţia de atribuire a aprobării studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice şi detaliilor de execuţie pentru cinci poduri noi peste Bega.


Un astfel de pod costă, după estimările apriorice, până la cinci milioane de euro. Eu stau şi mă întreb, la cât de ieftin este un astfel de pod, de ce nu s-au făcut până acum? Acele proiecte vor continua şi vom veni cu proiecte noi. Nu ştiu dacă în 2014 vom reuşi să începem chiar execuţia unui pod nou pentru că procedurile acestea de achiziţie publică sunt mari consumatoare de timp. Municipalitatea îşi permite să aloce cinci milioane de euro pentru un astfel de pod, iar pentru celelalte putem aplica pentru fonduri europene”, a detaliat Robu, astăzi. Primul pod pe edilul ar vrea să îl ridice este în zona Jiul, probabil în prelungirea pasajului Jiul. Primarul a mai anunţat şi că este în lucru demersul de schimbare a denumirii podurilor.

Foto: Facebook/Timisoara Oras European

5 COMENTARII

 1. Dar nimic nu-i convine autoarei articolului cand vine vorba de Robu… Deja e aiurea, cu siguranta nu poti fi de acord cu tot ce face omul dar deja o dai in penibil… Poate ca jurnalismul nu e de tine…

 2. Dupa cum vedeti din panorama (daca este recenta) nu se vede NICIUN copac in zona reabilitata stradal. Nu puneti la socoteala prapaditii de puieti altoiti de toate felurile plantati in alveole cu nisip si resturi din trama stradala. Nu este singurl loc din TM unde s-au aruncat bani fara sa se planteze pomi si sa se refaca spatiul verde. Vezi cum arata sau cum va arata str Vacarescu dincolo de Piata Iosefin. Vezi ultimile parcuri reabilitate, in ce stare sunt pomii plantati (exclus din calcul salciile energetice). Sau daca doar un covor de iarba se poate pune la socoteala pt spatiul verde pe cap de locuitor, atunci avem toate sansele sa devenim capitala „verde”. Vezi in ce hal s-au adus zonele cu verdeata din oras unde s-au realizat parcari auto sau cauta mai bine in centrul istoric vreun copac…

 3. Domnule Robu, de cate perechi de ochelari ai nevoie pentru a observa ca ai doua mari prioritati in descongestionare traficului de la nord la sud si invers, str. Popa Sapca si str Circumvalatiunii !!!
  Mai exista si varianta avansata de „raposatul” Ciuhandu cu pasajul pe str Bogdanestilor spre fosta Solventul !!!

 4. În prelungirea străzii Jiul este acum podul de metal spre Piaţa Kuttel, care este pietonal. Este acum circulatie auto intensa pe traseul Jiul – Kuttel ?????
  Celelalte patru poduri unde naiba se vor construi???
  Asta este prioritatea orasului – poduri peste Bega, nu descongestionarea circulatiei rutiere in zona centrala, nu repararea trotuarelor nenorocite din Centrul Istoric si din restul zonei centrale????
  De ce nu se trece direct la realizarea linilor de metrou, la coborarea liniei ferate spre lugoj in subteran ???

 5. Schimbarea denumirii podurilor existente ????
  Chiar nu exista momentan lucruri mai importante de facut ???
  Trebuie să fii fan Robu orbit de fanatism să nu vezi ridicolul situaţiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.