Concert cu ştaif la inaugurarea expoziţiei modulului „Lumina“ realizat de Stepan Project,...

Concert cu ştaif la inaugurarea expoziţiei modulului „Lumina“ realizat de Stepan Project, la Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

stepan3

O sumedenie de figuri marcante ale rock-ului românesc din toate timpurile au asistat aseară, la Bucureşti, la concertul susţinut de timişorenii Ilie Stepan, Horea Crişovan şi Dixie Krauser, în cadrul unui eveniment cu ştaif, desfăşurat la Muzeul Ţăranului Român. Recitalul care a avut loc cu ocazia Zilei Culturii Naţionale a marcat vernisajul unei expoziţii care este unul din modulele Stepan Project – Lumina, ce reprezintă transpunerea pe simeze a unor slideshow-uri şi filme experimentale, cuprinse în cele trei CD-uri şi în booklet, pictură, caligrafie şi print realizate de Viorel Toma şi Dan Toma.

Albumul “Lumina” – care conţine trei CD-uri şi un DVD – este fără îndoială unul din cele mai ample discuri realizate vreodată în ţara noastră.


Fiecare dintre cele trei CD-uri conţine câte 11 piese, iar DVD-ul conţine şi un submeniu cu slideshow-uri. O mare atenţie a fost acordată tehnologiilor noi de înregistrare şi redare a sunetului. Astfel, DVD-ul vine şi cu o versiune Surround 5.1. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care şi-au adus contribuţia zeci de artişti. Nu numai muzicieni, dar şi pictori, fotografi, graficieni, cineaşti şi scriitori. Materialul cuprinde peste cinci ore şi jumătate de muzică, zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, ţambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Printre colaboratori s-au numărat rapsozi populari, coruri religioase, solişti de operă, muzicieni folk, pop, rock şi jazz, instrumentiști de muzică electronică. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, până în 2 februarie. Ilie Stepan, Dixie Krauser şi Horia Crişovan vor susţine un concert extraordinar la Timişoara, în data de 24 ianuarie, alături de Mario Florescu. „Este o avanpremieră la concertul aniversar „Pro 40 plus unu“ care va avea loc la jumătatea acestui an. Va fi un eveniment special pentru care vom pregăti un program deosebit“, a declarat Ilie Stepan. Evenimentul din Timişoara va avea loc la Club30, iar biletele de intrare costă 20 lei.

Foto: Ioana Lazăr

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.