Condiții de luptă pentru medicii timișoreni: chirurgii salvează picioarele pacienților pe o...

Condiții de luptă pentru medicii timișoreni: chirurgii salvează picioarele pacienților pe o masă de operație veche de 40 de ani. Cât costă una nouă

2
DISTRIBUIȚI

operatie-51

Medicii care lucrează în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară din Spitalul Județean Timișoara realizează aproape 2.000 de intervenții chirurgicale anual. Celor mai mulți pacienți supuși unei astfel de operații chirurgii reușesc să le salveze picioarele, grație experienței medicilor și ustensilelor moderne care se află în dotarea Clinicii de Chirurgie Vasculară, achiziționate prin proiecte de cercetare sau de către Universitatea de Medicină din Timișoara.


Totuși, medicii timișoreni se confruntă cu probleme grave, în condițiile în care pacienții sunt supuși intervențiilor chirurgicale pe o masă de operație veche de cel puțin 40 de ani, iar conducerea spitalului nu are fonduri să cumpere alta.

Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, atrage atenția că ar fi nevoie de cel puțin 70.000 de euro pentru renovarea sălii de operație, bani care ar merge pentru achiziționarea “unei mese de operație bune, o lampă bună și un bisturiu electric. Eu lucrez cu ustensile moderne, de exemplu, avem un microscop operator de ultimă generație achiziționat de Universitatea de Medicină. Ceea ce nu avem este infrastructura pe care ar trebui să ne-o pună la dispoziție spitalul”.

Vă reamintim că pacienții cu probleme vasculare grave din vestul țării care se pot trata doar la Timișoara erau internați în Clinica de Chirurgie Vasculară care funcționa în condiții mizerabile, așa cum atrăgea atenția Mihai Ionac. Cu sprijinul comunității, trei din cele nouă saloane au fost renovate la sfârșitul acestui an.

2 COMENTARII

  1. De ce cer astia bani de la comunitate cand platesc lunar onorarii unor avocati care nu fac nimic decit se bucura de relatii de prietenie cu directorii?
    Am fost intr-un proces in care Spitalul Judetean era pirit si alaturi de juristii sai a prezentat o intampinare semnata de un avocat platit lunar cu peste 1000 euro doar pentru consultanta
    De ce nu participa Primaria cu fonduri ca milioane de euro lunar pleaca catre ASC Recas si nu are nici un beneficiu?
    De ce Primaria risipeste banii pe papagali, palmieri si alte prostii si nu achizitioneaza cu citeva mii de euro aparatura pentru Spital?
    De ce pentru spital si invatamint nu sint citeva zeci de mii de euro dar pentru fotbal si muzica in centru sint?
    Asa trebuie sa actioneze un bun gospodar?

  2. Pai primaria a avut banii. Si putea sa dea la spital. Insa vedeti voi, s-au tocit scarile de la catedrala mitropolitana. Asa ca s-au dat 100.000 de euroi la catedrala.
    Era decizia cea mai buna, macar popii o sa taca dracu din gur…
    ce?
    dupa aceea a venit patriarhu sa ceara inca 300.000 de lei?
    Na…in cazu asta, trebuia sa dea bani la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.