Omul de afaceri Ilie Carabulea şi reprezentanţi ai Carpatica Asigurări şi ASF,...

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi reprezentanţi ai Carpatica Asigurări şi ASF, vizaţi într-un dosar de corupție

0
DISTRIBUIȚI

ilie_carabulea_realitatea.net

Procurorii DNA fac, astăzi, 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi instigare la fals. Percheziţiile vizează reprezentanţi ai societăţii Carpatica Asigurări, precum şi funcţionari din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), printre suspecţii care vor fi duşi la audieri fiind şi omul de afaceri Ilie Carabulea.  Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că percheziţiile DNA vizează reprezentanţi ai Carpatica Asigurări, precum şi funcţionari din Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În acest dosar sunt suspectate de fapte de corupţie 11 persoane, între care un fost director al Carpatica devenit membru al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi un preşedinte al Biroului de Asigurări din România care susţineau interesele Carpatica. Fostul director al Carpatica devenit membru al ASF şi vizat în acest dosar ar fi Radu Mustăţea, iar celălalt membru al conducerii societăţii ajuns şi el la ASF şi vizat în dosar ar fi Marian Mîrzac. Grupul Carpatica, din care face parte Carpatica Asig, este controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Surse judiciare au mai declarat că în anchetă ar fi vizat şi Carabulea, care le-ar fi oferit funcţii lui Mustăţea şi Mîrzac, ajunşi ulterior membru, respectiv preşedinte al Biroului de Asigurări din România. Carpatica ar fi trebuit să-şi majoreze capitalul social cu 15 milioane de euro, dar nu a efectuat această operaţiune.


Cu sprijinul celor doi, care ar fi influenţat controlul ASF la companie, companiei Carpatica Asig nu i-a mai fost suspendată activitatea pe piaţa asigurărilor, potrivit surselor citate.

Aceleaşi surse arată că Mîrzac îi transmitea informaţii lui Carabulea prin intermediul lui Mustăţea. Percheziţiile au loc la mai multe sedii ale Carpatica Asigurări din municipiul Sibiu, precum şi la locuinţele omului de afaceri Ilie Carabulea, dar şi ale membrilor familiei acestuia, şi sunt în desfăşurare. De la locuinţa din Sibiu a fiului lui Carabulea, unde percheziţiile s-au finalizat, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa sediului aflat în incinta Centrului de Afaceri Sibiu se află mai multe maşini ale MAI şi ale Jandarmeriei, iar anchetatorii fac percheziţii în birouri, în timp ce majoritatea angajaţilor au fost trimişi acasă. Din sediul Carpatica Asigurări aflat în incinta Centrului de Afaceri Sibiu fusese scoasă de anchetatori până acum o femeie care a fost dusă la audieri. Centrul de Afaceri Sibiu este deţinut tot de Ilie Carabulea, clădirea, aflată în zona centrală a oraşului, fiind realizată din fonduri europene în perioada 2009-2012, valoarea totală a proiectului depăşind 87 de milioane de lei.

Foto: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.