Președintele Partidului Conservator: „PC merge la euroalegeri alături de PSD şi UNPR....

Președintele Partidului Conservator: „PC merge la euroalegeri alături de PSD şi UNPR. O propunem pe Grapini pentru loc eligibil”

0
DISTRIBUIȚI

Maria_Grapini

Biroul Politic al PC a validat, joi, propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, arătând că formaţiunea o propune pe Maria Grapini pentru un loc eligibil şi confirmând astfel informaţiile transmise, miercuri, de Mediafax, privind retragerea din Guvern a Mariei Grapini.

„Biroul Politic s-a întrunit într-un format restrâns. Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe, pe o listă comună, alături de PSD şi UNPR. Suntem consecvenţi ideii că ar trebui să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg că există totuşi opinii divergente în partidul celorlalţi aliaţi şi din acest punct de vedere noi am validat această propunere, cel puţin pentru acest moment, vom vedea şi dacă PNL se va alătura sau nu acestei liste”, a precizat Daniel Constantin, după şedinţa Biroului Politic al PC.

El a arătat că Biroul Politic al partidului a validat două propuneri pentru europarlamentare pentru un loc eligibil fiind propusă Maria Grapini, iar a doua propunere fiind preşedintele organizaţiei Prahova, Laureţiu Rebega.

„De asemenea, am validat două propuneri ale PC, ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat, în cadrul restrâns, pentru cei care trebuie să facă parte din această listă.


Prima propunere este Maria Grapini şi cea de-a doua propunere este preşedintele Organizaţiei Prahova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Rebega. Aşa cum am discutat există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere probabil că pentru toate cele trei partide va fi un loc la bătaie, un loc la limită astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul”, a adăugat Daniel Constantin.

Agenţia Mediafax a anunţat, miercuri, citând surse din Partidul Conservator, că Maria Grapini va fi retrasă din postul de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai, urmând să părăsească Guvernul cel mai târziu în luna martie.

Surse precizau că decizia va fi anunţată joi, de Partidul Conservator. Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.