Reguli draconice la construcţia de mansarde în Timişoara, propuse plenului Consiliului Local...

Reguli draconice la construcţia de mansarde în Timişoara, propuse plenului Consiliului Local UPDATE De ce a fost retras proiectul şi cine l-a comparat pe Robu cu Ceauşescu

0
DISTRIBUIȚI

robu hol primarie

Un oraş fără mansarde inestetice sau ridicate în zone în care nu este permis – asta susțin reprezentanții Primăriei Timişoara că vor să realizeze prin adoptarea unui proiect pe care aleşii locali îl vor vota astăzi, la primul plen din acest an. Despre subiect, edilul-şef Nicolae Robu a comentat că „problema mansardărilor este un subiect foarte important. Am putut vedea cu toţii că în oraşul nostru s-au realizat foarte multe mansardări, foarte multe schimbări ale arhitecturii unor blocuri prin montarea de şarpante, chiar dacă nu s-au putut mansarda. Aspectul blocurilor la care s-au făcut şarpante, chiar dacă nu s-au făcut mansardări, nu este unul estetic. Noi am decis să stopăm procesul acesta de amplasare de şarpante sau mansardări la blocurile care nu au fost gândite pentru aşa ceva, permițând în continuare astfel de intervenţii doar la acele blocuri care sunt înconjurate de blocuri deja transformate în acest sens, respectiv la acele tronsoane de blocuri încă netransformate din blocuri parţial modificate.


Trebuie să ţinem la aspectul oraşului nostru şi să nu mai permitem să se construiască orice şi oricum. Ne-am bucura să vedem investitori privaţi care construiesc cât mai multe locuinţe pe care le pun la dispoziţia beneficiarilor în condiţii cât mai avantajoase, atât pentru ei, ca investitori, cât şi pentru ei ca beneficiari, dar prin construcţii făcute conform standardelor pe care trebuie să le aibă un oraş cu pretenţii, aşa cum este Timişoara”.

UPDATE Votul proiectului cu reguli pentru mansardare s-a lăsat cu un nou scandal în plen. Proiectul mansardărilor a fost amplu contestat de consilierul PSD Andrei Petrişor care a spus că nu este normal să se interzică mansardarea pe motiv că actualei administraţii nu îi place. Petrişor a propus ca în fiecare zonă, dacă este nevoie, să se facă o mansardă model pe zone sau să fie admis un număr maxim de culori. După ce pesedistul a menţionat că până şi în Paris sunt mansarde şi că de controale trebuie să se ocupe cei de la Inspectoraul de stat în construcţii. Simion Moşiu de la PDL a menţionat şi el că proiectul este făcut superficial prin exprimarea că acele construcţii depreciază aspectul arhitectural al zonei. Edilul şef Nicolae Robu a comentat că „eu v-aş propune să o lăsăm aşa şi să o votăm. Ea nu este perfectă, dar foarte greu se vor mai putrea realiza în anumite zone când devin compacte în prelungirea lor. Noi acuma ne confruntăm cu un fenomen de o anvergură pe care nu mi-o puteam imagina. Primăria ar putea câştiga prin anvelopare punând condiţii”. Petrişor i-a spus lui Robu că „veţi fi responsabil pentru relansarea pieţei imobiliare în Timişoara”. După discuţii ample, primarul a retras priectul de pe ordinea de zi. Consilierul PNŢCD Bogdan Herzog a comentat că „mai bine daţi ordine ca Ceauşescu şi nu ne mai chemaţi la plen”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.