Robu face concurs de soluții pentru sala polivalentă de 15.000 de locuri...

Robu face concurs de soluții pentru sala polivalentă de 15.000 de locuri și stadion

0
DISTRIBUIȚI

robu bronzat03_resize

Sălile de sport pentru Timișoara sunt o temă pe care edilul-şef Nicolae Robu nu pare să o abandoneze ori de câte este vorba despre proiecte pentru oraș. Acesta a anunţat astăzi că „vom organiza un concurs de soluţii pentru realizarea stadionului municipiului Timişoara şi pentru realizarea Sălii Polivalente de 15.000 de locuri”. „Sunt proiectele municipiului Timişoara care se vor implementa pe terenul municipiului şi pe care le vom susţine financiar din sursele pe care le vom putea accesa dacă vor fi eligibile astfel de proiecte pe fonduri europene, evident vom recurge la ele. Dacă nu vor fi eligibile, căut[m variant[ de finanţare mai complexă, cu o componentă de la bugetul local şi de la Guvernul României.


Aceste obiective trebuie realizate pentru că sunt extrem de importante pentru Timişoara, în viziunea mea. Cu construirea de stadioane şi de săli polivalente mari nu se procedează pompieristic, pentru că astfel de obiective sunt scurte şi se fac rar, pentru perioade lungi de exploatare. Prin urmare, ceea ce facem trebuie să fie la cele mai înalte standarde mondiale, de aceea vrem concurs internaţional de soluţii pentru a avea la dispoziţie idei şi soluţii de la cei mai buni specialişti în domeniu, oameni care au deja la activ idei şi proiecte făcute pentru stadioane şi săli polivalente de astfel de dimensiuni. Unele persoane se întreabă dacă nu cumva sunt supradimensionate, şi stadionul, şi sala polivalentă. Părerea mea este că nu sunt supradimensionate, că trebuie să gândim pe termen mai lung şi să avem în vedere că, în momentul în care dispui de asemenea obiective, poţi intra în circuitele de nivel înainte de organizare de competiţii sportive, respectiv de organizare de concerte”, a detaliat primarul.

Legat de stadiul lucrărilor da la Sala Polivalentă pe care primăra o construieşte în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timişoara, edilul a comentat că firma care se ocupă de lucrări încă munceşte, deşi este în insolvenţă şi că sala va fi gata la jumătatea acestui an. Primăria a anunţat că va aloca bani de la bugetul din 2014 pentru studiile făcute de străini. Momentan, suma nu este cunoscută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.