Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la raţiune. Vezi ce...

Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la raţiune. Vezi ce a declarat președintele despre ASF și Mariana Câmpeanu

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate, relatează Mediafax. „Fac un apel la domnia sa direct, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice grupa I, să-şi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe ancheteDacă e adevărat că dânsul conduce, ia copilul de la şcoală, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul. Aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonat de acte de corupţie, miniştri condamnaţi”, a spus președintele.

 De asemenea, Traian Băsescu a declarat că îi cere secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat. „Am confruntat şi eu cele două lucrări, a doamnei Duminică şi a unei colege, şi nu există niciun dubiu, chiar dacă nu sunt specialist. Ştiu că îi e foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminică nu mai are nicio calitate morală în calitate de hoţ. Această doamnă a furat, ca şi premierul, se numeşte furt intelectual”, a spus Băsescu.
„Incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL”

Nici votul dat în Parlament pentru deputatul Vlad Cosma nu a trecut neobservat de președinte care a subliniat că: „aş mai semnala ca atitutidini nocive pentru credibilitatea României votul din Parlament de acum două zile în privinţa punerii la dispoziţie pentru arestare a domnului deputat Vlad Cosma.


Consider că Parlamentul nu are dreptul să se substituie justiţiei. Mult mai potrivit ar fi fost ca decizia de arestare sau nu să o ia la cererea procurorilor un judecător şi nu un vot politic încurajat prin prezenţa în Parlament a premierului Ponta. Victor Viorel Ponta nu se dezminte, acum câteva luni se făcea scut în faţa baronului de Argeş. Azi, acel om trebuie să părăsească funcţia”.

Traian Băsescu s-a referit și la situația de la ASF și a solicitat parlamentului revocarea întregii conduceri a ASFCer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi. Fie că vorbim de Ruşanu, Dăianu, Ursache, soţia domnului Chiţoiu, de Dan-Mircea Popescu, ce legătură o avea cu ASF, când a fost ministru la Muncă, fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toată această cloacă trebuie curăţată şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală. Dacă priviţi cu atenţie la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL, cu nume, năşii. El este reprezentativ şi pentru clientelism şi pentru incompetenţă.

Criza din USL, o criză artificială

Băsescu a vorbit despre situația tensionată din USL și a apreciat că „nu e încă o criză politică, avem o criză de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate, o criză artificială. Mă refer şi la Ponta şi la Antonescu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat a solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând că astfel s-ar debloca situaţia. „Fac apel la cei doi lideri USL să revină la raţiune, că niciunul nu vrea să se despartă (…). Îi propun public să cedeze la cererea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier”, a spus Băsescu. Referitor la Antonescu şi Ponta, Băsescu a spus că aceştia sunt doi politicieni lipsiţi de maturitate se joacă de-a Guvernul, în condiţiile în care în Ucraina situaţia este instabilă.  El i-a transmis premierului să accepte propunerea PNL legată de Iohannis. „Nu-i niciun capat de ţară dacă Iohannis e vicepremier”, a spus Băsescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.