Consilieri şi primari PDL au mers la hotelul unde este cazat Băsescu....

Consilieri şi primari PDL au mers la hotelul unde este cazat Băsescu. Lideri PMP, între care Udrea şi Funeriu, au participat la întâlnire. Ce a declarat Emil Boc

0
DISTRIBUIȚI

Udrea-si-Traian-Basescu

Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PDL, primari democrat-liberali, precum şi fostul ministru Teodor Paleologu au venit, aseară, la hotelul din Cluj-Napoca unde este cazat preşedintele Traian Băsescu, pentru a lua cina cu acesta, arată Mediafax.  Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PDL, dar şi primarii din Huedin şi Turda, precum şi fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu au mers la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, pentru a lua cina cu şeful statului. Aceştia au intrat la discuţii cu Traian Băsescu în jurul orei 21.00. Şi liderii PMP, între care Udrea şi Funeriu, au participat la întâlnirea cu Băsescu

Liderii PMP, între care Elena Udrea, Daniel Funeriu şi Adrian Papahagi, au sosit, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, pentru a participa la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu. Întrebată, la intrarea în hotel, dacă se va întâlni cu şeful statului, Elena Udrea a răspuns afirmativ, adăugând: „Nu ne-am propus să discutăm ceva”. De asemenea, întrebată dacă va discuta cu Emil Boc, prezent la întâlnire, Udrea a spus: „Vom vedea”. Apoi, chestionată dacă i se va propune lui Boc să se alăture Fundaţiei Mişcarea Populară, ea a spus: „Domnul Boc ştie ce vrea să facă şi în ce parteneriat, în ce echipă vrea să joace, nu trebuie să-l convingă nimeni”.
Boc, după întâlnirea cu Băsescu: Puţină politică s-a făcut, a fost o discuţie între parteneri Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, la ieşirea de la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu şi lideri ai PMP, că a participat la „o discuţie între parteneri” pentru că, până la urmă, „adversarul nu este înăuntru, ci dincolo, la USL”. Întrebat la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, lideri ai PDL Cluj şi ai PMP ce s-a discutat, Boc a răspuns: „În orice caz politică nu”. „Ce pot să discute doi oameni care au fost parteneri în cele mai grele momente ale crizei economice de după 1928-1933? Probleme care ţin de criza prin care am trecut şi faptul că partenerii rămân parteneri şi prieteni indiferent de vremuri”, a spus Boc.

De asemenea, întrebat cum comentează faptul că la întâlnire a participat şi Elena Udrea alături de mai mulţi lideri ai PMP, Boc a spus: „A fost foarte bine pentru că am fost membri în acelaşi guvern, care a trecut România prin cea mai gravă criză economică”. „Puţină politică s-a făcut, a fost o discuţie între parteneri pentru că până la urmă adversarul nostru nu este înăuntru, e dincolo, la USL”, a spus el. La rândul său, Elena Udrea a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, că a fost o întâlnire „ca pe vremuri, din nou o echipă”.

„Am vorbit despre guvernarea Boc, despre asumare, despre lucrurile bune care s-au făcut, despre faptul că am avut un guvern care nu a fost susţinut de partid la vremea aceea, ci de nevoia de a continua împreună”, a spus ea. Întrebată dacă s-a discutat despre intrarea lui Emil Boc în Fundaţia Mişcarea Populară, Udrea a spus că nu s-a vorbit despre asta şi nici despre un candidat la prezidenţiale. „A fost o seară între prieteni care au lucrat împreună, care vor mai lucra împreună.


Am avut şi divergenţe de opinii, unii au spus că PMP va veni la guvernare din 2016, eu am susţinut că de la finalul anului 2014. Important este să vedem după europarlamentare un proiect comun, cu un singur candidat la preşedinţie, susţinut de partidele de centru dreapta şi de Traian Băsescu. Nu s-au spus nume, dar aşteptăm să se profileze numele celui mai bun candidat, un candidat care să adune voturi, care să fi făcut ceva în funcţiile pe care le-a avut, care să asume ceea ce face şi care să strângă în spatele şi în jurul său tot centrul dreapta”, a spus Udrea. Întâlnirea comună de la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca a durat peste două ore, primul care a plecat fiind Traian Băsescu. Înainte de a pleca, Băsescu s-a fotografiat cu Emil Boc, apoi Boc a făcut poze cu Elena Udrea.

Sursa foto: timetv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.