Reacţia deputatului Horia Cristian: „Timișoara are, deja, «de facto» un spital regional...

Reacţia deputatului Horia Cristian: „Timișoara are, deja, «de facto» un spital regional de urgență”. Ce replică-i dă lui Robu pe tema meritelor oraşului

7
DISTRIBUIȚI

horia cristian 001 p

Deputatul PNL de Timișoara, Horia Cristian, a trimis, în această dimineață, o declarație de presă fluviu în care face clarificări extrem de interesante legate de spitalul de urgență, explicând că „tăcerea mea din ultimele zile și lipsa de reacție la atacurile ridicole ale opoziției se datorează faptului că problemele de sănătate ale timișorenilor și românilor nu se dezbat superficial și politicianist prin declarații prin intermediul presei”. Parlamentarul a stârnit reacţii violente după ce a afirmat că „trebuie să fim conștienți că Timișoara nu este buricul pământului”

Deputatul i-a replicat primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care a susţinut că municipiul merită un spital regional, Horia Cristian afirmând „decizia nu se bazează pe merite, ci pe nevoile reale ale populației. Guvernul are datoria de a asigura asistența medicală de urgență în toate regiunile în mod egal (…) În declarația mea am subliniat că “pot să înțeleg” decizia Guvernului datorită faptului că Iași și Cluj au nevoie mai mare decât Timișoara de un spital de urgență.


În ambele orașe spitalele “de urgență” sunt pavilionare. Adică, în aceste spitale, diferitele secții sunt în clădiri diferite, vechi de peste 50 de ani, uneori în zone îndepărtate de oraș. În această situație pacienții critici nu pot primi îngrijiri medicale complexe, interdisciplinare la timp, ceea ce duce la agravarea stării lor. Calitatea serviciilor medicale, care în urgență depinde major de modul de organizare, este mult mai redusă decât în Timișoara, datorită situației acestor spitale. Nu se poate vorbi de o adevărată asistență medicală în politraumatisme, așa cum e la Timișoara, unde avem sigurul Centru de Politraumatologie și Arși din România. De fapt, în Cluj și Iași nici nu se poate vorbi de adevărate spitale de urgență.  Am subliniat, de asemenea, că, în cazul Craiovei, decizia a fost una “politică și sentimentală”.

Horia Cristian a susţinut că municipiul de pe Bega merită un spital regional, dar ” Timișoara are deja un spital regional. În declarația mea am subliniat clar că Timișoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgență – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El funcționează încă de la înființare ca spital regional, deși niciodată nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune condiții de tratament accesibile românilor. Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara are, încă din anul 1998, un plan de extindere și funcționalizare, care este realizat în măsura fondurilor alocate de MS.În baza acestui plan au fost construite Ortopedia și mai apoi Casa Austria. Tot acest plan prevede completarea cu un nou corp de clădire care să cuprindă: o Unitate de Primire Urgențe cu două etaje, care să asigure legătura între clădirea spitalului, Casa Austria și Ortopedie. Proiectul a fost completat ulterior cu încă 4 etaje care să cuprindă 50 – 75 paturi de obstetrică și ginecologie.  Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara poate deveni cel mai complet și cel mai modern spital de urgență din România cu două condiții – finalizarea corpului mai sus menționat, modernizarea blocului operator din clădirea principală care are 12 săli de operație”.

Parlamentarul de Timişoara a concluzionat că, în condiţiile în care guvernul Ponta va aloca cel 15 milioane de euro pentru modernizarea spitalului judeţean, timişorenii ar putea să aibă un spital regional modernizat în maxim doi ani şi jumătate, în timp ce construirea unuia nou poate însemna până la şapte ani.

 

7 COMENTARII

  1. Spitalul din Timişoara e tot pavilionar! Clujul are tot spital regional! Asta nu l-a împiedicat să ia bani! Şi văd că nici pe matale să găseşti scuze la incompetenţa proprie…

  2. Pentru ca sustine cauza Iasiului,Clujului si Craiovei si pentruca „trebuie să fim conștienți că Timișoara nu este buricul pământului” nu voi vota nicio lista electorala pe care va fi numele horia cristian.Sa mearga la Iasi,Cluj sau Craiova sa se aleaga deputat

  3. Cu Busoi ministru la sanatate, un lucru e sigur 100%: bani vor primi spitalele care cumpara aparatura prin firma lui de echipamente medicale, condusa de Ciprian Bogdan.

    Daca-l cunoasteti, puteti sa-l felicitati de pe acuma. Cateva luni daca sta ministru si mai face o caruta de bani.

  4. Interesant ca între firma familiei liberalului Nicoara si presedintele CNAS exista si o relatie contractuala – Selfmed Clinique SRL prin sotia lui Nicoara a încheiat, în 19.11.2012, un contract de comodat cu Cristian Busoi si sotia acestuia Anne-Marie Georgiana prin care cei doi cedeaza cu titlu gratuit imobilul situat în Drobeta Turnu Severin , str. Theodor Costescu, nr.1., cu 14 birouri, suprafata construita 499,77 mp, pentru doi ani. Familia Nicoara si-a deschis aici un punct de lucru.

  5. În plina guvernare Boc, în 14 ianuarie 2011, Casa Judeteana de Aigurari de Sanatate Timis a semnat un contract cu SC Megalexia SRL pentru întretinerea curateniei în cladirea casei judetene pentru un an de zile, valoarea fiind de 6.200 lei pe luna. Actionari în aceasta firma erau la momentul respectiv liberalul Flavius Nicoara si Iacsin Laura. Oferta câstigatoare a fost desemnata în urma selectiei facute cu alte doua firme – SC Nicoara Med SRL, unde actionari sunt Flavius Nicoara si sotia sa Eugenia si Intermedius SRL, unde actionari sunt Cojocaru Ramona si Câmpeanu Grafina Claudia, care este asociata cu sotia liberalului Nicoara în firma SC Selfmed SRL. Obiectul principal de activitate al firmei câstigatoare este „comert cu ridicata al produselor farmaceutice“.

  6. O firma de deratizare apropiata liberalului Cristian Busoi va „coafa” pomii in Timisoara .Are ca obiect de activitate exclusiv deratizarea și dezinfecția, dar este câștigătorul absolut al licitației pentru tăierile și defrișările de arbori din Timișoara. Firma bucureșteană Tradecomia, autoarea acestei performanțe, îl are în spate pe Cristian Bușoi, șeful liberal al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
    copaci
    Licitația având obiectul oficial „Tăieri de corecție, elagare și defrișare arbori pe domenoiul public al Municipiului Timișoara” a fost organizată pe toate cele patru sectoare ale orașului. SC Tradecomia, firmă cu sediul în București, a participat la toate și a reușit să le și câștige cu brio. Valoarea contractului este de aproximativ 3,8 milioane de lei. Marea curiozitate în această chestiune este obiectul de activitate al acestei firme. Pe site-ul tradecomia.ro se arată că singurele activități ale societății sunt deratizarea, dezinsecția, dezinfecția și deparatizarea. Mai mult, sunt prezentați și „inamicii” firmei: căpușa, gândacul de bucătărie, șobolanul. Ca atare, cu toată bunăvoința de care ai da dovadă, e greu de înțeles ce legătură este între lupta cu șobolanii și elagare (tăierea ramurilor din partea de jos a unui arbore).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.