Iulia Timoșenko, primită triumfal în Piața Independenței de la Kiev

Iulia Timoșenko, primită triumfal în Piața Independenței de la Kiev

0
DISTRIBUIȚI

iulia timosenko

Opozanta Iulia Timoșenko a fost primită triumfal sâmbătă seară, în aplauzele zecilor de mii de persoane aflate pe Maidan, piața centrală din Kiev, unde s-a deplasat după ce a fost eliberată, transmit corespondenți ai agenției France Presse aflați la fața locului.  ‘Dictatura a căzut’ în Ucraina, a afirmat cu satisfacție opozanta și fost premier Iulia Timoșenko în prima sa declarație de la eliberarea sa, pe site-ul de Internet al partidului său, citat de AFP.

‘Dictatura a căzut nu datorită oamenilor politici și diplomaților, ci datorită oamenilor care au ieșit în stradă, care au reușit să își protejeze familiile și țara’, a declarat ea.
Parlamentul ucrainean a eliberat-o sâmbătă pe Timoșenko și a decis că alegeri prezidențiale anticipate vor avea loc în mai, destituindu-l de facto pe Viktor Ianukovici care, în ceea ce-l privește, refuză să demisioneze și denunță ‘o lovitură de stat’. ‘Iulia eliberată!’, scandau sute de persoane la Harkov (nord-est), unde Iulia Timoșenko era spitalizată în apropiere de un complex penitenciar.


Fosta muză a ‘Revoluției Portocalii’ din 2004 i-a salutat cu mâna, iar anturajul său a anunțat că ea va merge la Kiev, în Piața Independenței, ocupată de mai bine de trei luni de mii de opozanți. Fostul premier al Ucrainei, simbol al Revoluției Portocalii din 2004, a fost trimisă în anul 2010 în închisoare. Parlamentul a votat sâmbătă ‘eliberarea ei imediată’, înainte de a-l destitui de facto pe președintele Viktor Ianukovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.