Antonescu: România va avea un guvern USL cu Iohannis vicepremier ori nu...

Antonescu: România va avea un guvern USL cu Iohannis vicepremier ori nu va mai avea un guvern USL

0
DISTRIBUIȚI

klaus_iohannis

Președintele PNL, Crin Antonescu, susține că marți fie „România va avea un guvern USL cu Klaus Iohannis vicepremier și ministru de Interne, fie nu va mai avea un guvern USL, ci va avea ce va cârpi domnul Ponta”, scrie Agerpres. Antonescu a declarat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, că un dialog cu premierul este necesar până în ultimul moment, menționând că a încercat să ia legătura cu Ponta, dar nu a reușit. „Din punctul meu de vedere, oricând îi stau la dispoziție domnului Ponta și, în plus, l-am și sunat pentru a vedea dacă domnia sa crede că e cazul să mai vorbim. Eu cred că este cazul până în ultimul moment, având în vedere că luni nu voi fi în țară”, a spus Antonescu.

Liderul liberal s-a referit și la o „campanie mincinoasă” care s-ar desfășura în media împotriva sa și a lui Iohannis.


„Ieri am văzut lucruri spectaculoase la televiziuni. (…) E o campanie profund mincinoasă și împotriva mea și împotriva lui Klaus Iohannis, care ne arată clar care e problema. Problema e una simplă: nu doresc să accepte venirea lui Klaus Iohannis în Guvern”, a afirmat Antonescu.

În opinia sa, premierul „nu acceptă în ruptul capului” cooptarea lui Klaus Iohannis în Cabinetul său. „Sunt minciuni în val, o campanie grosieră, o campanie de cea mai joasă speță, care ne arată răspunsul la întrebarea ‘de ce moare USL-ul, de ce nu vom avea un guvern USL?’ Pentru că domnul Ponta și diverșii săi acoliți nu acceptă în ruptul capului ca un om care e vicepreședinte PNL, care este apreciat de o mare parte dintre români să vină la Guvern”, a declarat președintele PNL.  Crin Antonescu a mai precizat că, în cazul în care PNL iese de la guvernare, partidul său nu are subiecte de discuție cu actuala Opoziție. „Chiar și dacă ieșim de la guvernare, nu avem ce să discutăm cu reprezentanții Opoziției. (…) Între noi și domniile lor, cei ce au a se spăla de păcate, pentru a se repara de o imagine compromisă, sunt ei, nu noi, pentru că noi nu avem a repara o imagine compromisă”, a spus Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.